|

ABD Konsolosluğunda 'sarı toz' alarmı

İstanbul'daki Başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen "sarı toz" polisi alarma geçirdi. Almanya, Kanada ve Belçika'dan sonra, İstinye'de bulunan Amerika Başkonsolosluğuna da içinde sarı toz bulunan bir zarf yollandı. Zarfların içinden çıkan tozların şuana kadar yapılan ön incelemesinde kimyasal bulguya rastlanmadığı belirtiliyor.

Yusuf Doğan
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 16:21 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
ABD Konsolosluğunda 'sarı toz' alarmı
ABD Konsolosluğunda 'sarı toz' alarmı

İlk olarak Kanada, Almanya ve Belçika Başkonsolosluklarına içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollanmasının ardından, ABD Başkonsolosluğuna da içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollandı.

ABD Konsolosluğu kapatıldı

Almanya, Kanada ve Belçika konsolosluğunda AFAD ekipleri incelemelerde bulunurken, ABD Konsolosluğu'nda AFAD ekipleri dahil hiç kimse Konsolosluk binasına alınmadı. Konsolosluk yetkililerinin AFAD ve diğer kurumların müdahalesine güvenlik protokolleri gereği izin vermediği öğrenildi. AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) uzmanları tozdan numune alarak ilgili birimlere iletecek.

İşte o toz:

'Tozda kimyasal bulgu yok'

Öte yandan, zarflardan çıkan tozların ön incelemesinde herhangi bir kimyasal bulguya rastlanılmadığı belirtiliyor.

İlk olarak Kanada Başkonsolosluğu'nda verilen 'sarı toz' alarmı üzerine AFAD görevlileri harekete geçmişti. Özel kıyafetle içeri girerek inceleme başlatan AFAD, aynı ihbarların Almanya ve Belçika Başkonsolosluklarına da gelmesi üzerine buralara da ekip göndermişti. Kanada, Almanya ve Belçika Konsolosluklarında incelemeler sürüyor.


10 yıl önce