|

Abdülkadir Badıllı dualarla uğurlandı

Önceki gün hayatını kaybeden Bediüzzaman'ın öğrencilerinden Abdülkadir Badıllı toprağa verildi. Badıllı’nın cenazesi, ailesinin talebi üzerine Dergah Camii'nin avlusuna defnedildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 20:21 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Vefat eden Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı’nın cenazesi Şanlıurfa’da toprağa verildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Said Nursi’nin talebeleri Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı ve Hüsnü Bayram ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenaze, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi’ne getirildi. 


CENAZEDEN SONRA YEMEK İKRAM EDİLDİ

Badıllı, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra, yerleşkede bulunan Hz. İbrahim’in doğduğu rivayet edilen makamın yanındaki mezarlığa defnedildi. Dergah Camii, Said Nursi'nin naaşının kaçırıldığı yer olarak da biliniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi cenaze merasiminin ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki vatandaşlara yemek ikramında bulundu. Abdülkadir Badıllı (78), tedavi gördüğü Ankara’daki Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

#bediüzzaman
#badıllı
#cenaze
9 yıl önce