|

AB'ye net mesaj: Hadi vazgeçin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB-Türkiye ilişkilerini kesmekle tehdit eden Avrupa’ya sert çıktı. Erdoğan, “Neymiş, 16 Nisan’da ‘evet’ çıkarsa bizi AB’ye almazlarmış. Ah bu kararı bir verebilseler. Bizim işimizi kolaylaştırırlar. Bunlar çok daha seri karar almamıza vesile olur. 16 Nisan bizim için bir kırılma noktası” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:26 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manavgat Starlight Otel'de Memur-Sen'in 5. Büyük Türkiye Buluşması programında konuştu. Erdoğan, Avrupa Birliği'nin “Referandumda evet çıkarsa, Türkiye-AB ilişkileri kesilir” tehditlerine sert tepki gösterdi. “İçerideki ve dışarıdaki 'hayır'cılar bir oldu, milletimizi tehdit ediyor.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Neymiş, 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa bizi AB'ye almazlarmış. Ah bu kararı bir verebilseler. Bizim işimizi kolaylaştırırlar. Çok daha seri karar almamıza bunlar vesile olur. Zaten 16 Nisan bizim için bir kırılma noktası. Onun için 'evet' çok önemli. Bu işleri masaya yatıracağız. Çünkü, Türkiye kimsenin şamaroğlanı değildir. Bunu herkes bilecek” diye konuştu.



'NAZİ' DEMEYE DEVAM EDECEĞİM


Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: Siz (Batı) bana diktatör dediğiniz sürece ben size 'faşist' demeye, 'nazi' demeye devam edeceğim. Çünkü benim ülkemde gerek başbakan, gerek cumhurbaşkanlığım dönemimde hak ve özgürlükler konusunda, düşünce özgürlüğünde, inanç özgürlüğünde, şu mezhep, bu mezhep, hiçbir ayrım yapmaksızın biz kimin yaşamını engelledik? Tam aksine bu ülkede başörtülü, başı açık, bunlar arasında ayrımı ne yazık ki bize diktatör diyenler uyguladı.



ATACAK KURŞUN BULAMAZDIK


Bir zamandır nedense ülkemize uygulanan ambargolar gösteriyor ki şayet terörle mücadelede eskisi gibi diğer ülkelere mecbur ve mahkum olsaydık inanın atacak kurşun dahi bulamazdık. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, ülkemizin çıkarlarını korumak noktasında Ankara'da karar veriyor, Silopi'de, Gabar'da, Cudi'de, gerekirse Suriye'de, Irak'ta uyguluyoruz.




KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ


Bugün Türkiye, kendi menfaati için birilerinden icazet almaya gerek duymuyor. Bugün terörle mücadelesini hem yurt içinde hem yurt dışında tamamen milli imkanlarla yürütüyor. Şu anda Tendürek Dağlarında, Cudi'de, Bestler Dereler'de bu teröristlere askerlerimiz, polisimiz, köy korucumuz kan kusturuyor. İnlerine girdik. Çünkü bizim milletimize sözümüz var. Refah, mutluluk, huzur gelene kadar biz devam edeceğiz.



DOSTLARIMIZ YPG'NİN YANINDA


Cerablus'a girdik. Bir taraftan da El Rai'ye girdik. Bir taraftan DEAŞ'la, bir taraftan PYD, YPG ile veriyoruz. Ne yazık ki dostlar hala PYD ve YPG'nin yanında. Diyorlar ki, bunlar DEAŞ'la iyi mücadele verenler. Biz diyoruz ki, iyi terörist kötü terörist olmaz. Teröristlerin hepsi kötüdür. Bunu bileceksiniz, ama hala anlaşabilmiş değiliz. Siyasi mücadelemiz devam ediyor.



BU MİLLET TEHDİTLERE BOYUN EĞMEZ


Muhtarlıklardan lokantalara kadar akıllarına gelen her şeyin kapatılacağını söylüyor. Yalanın ucunun kaçırmış durumdalar. Sadece yalanla kalmıyor yeni sistem gelince şöyle olacak böyle olacak diye milleti tehdit ediyorlar. Milletimizin bu tehditlere pabuç bırakacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu millet tehditlere boyun eğmez.”



  • AB için referandum sinyali
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatlıdil Forumu'na katılmak için Antalya'ya gelen York Dükü Prens Andrew'i kabul etti. Görüşme sonrası Türkiye ile İngiltere arasında ilişkileri güçlendirme amacı taşıyan Tatlıdil Forumu'na katılan Erdoğan, kapanışta yaptığı konuşmada AB ile müzakereleri devam ettirip ettirmeme kararını halk oyuna götürebileceklerini söyledi. Erdoğan İngiltere'nin Brexit ile ilgili aldıkları kararı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Şimdi benzeri bir Brexit için biz de şu anda 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz, arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız, uymak zorundayız”
  • BU NASIL MANTIK
  • İsviçre'de terör örgütlerinin yaptığı gösteri ve açtıkları alçak pankarta da dikkat çeken Erdoğan şöyle konuştu: “İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör örgütleri, parlamento dikkat edin, orada benim resmimi koyuyor, yanında da şakağıma silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Ve bu ülke İsviçre. Bunun tabii benzerlerini Almanya'da gördük, Hollanda'da gördük, Belçika'da gördük, görmeye devam ediyoruz”

Mustafa Kemal'e ihanet ediyorsun


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Gazi Mustafa Kemal'in partisine ihanet ettiğini söyledi. Erdoğan, 20 eserin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Erdoğan, 18-25 yaş arasındaki gençlere seçilme imkanı verilmesinin değişimi hızlandıracağını vurguladı. Erdoğan şöyle konuştu: "Bu ana muhalefeti niye rahatsız ediyor. Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Sayın Kılıçdaroğlu sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? O zaman neden ona ihanet ediyorsun?” dedi.



Yalan makinesi


"Gelin birde madalyonun öbür yüzüne bakın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhalefetin iddialarının aksine nelerin olmayacağını anlattı. Erdoğan “Benim vatandaşım uyanıktır ya. Ya ne diyor çıkmış lokantaları kapatacak ne diyor muhtarlıklar belediyeler sendikalar kapatılacak diyor ya böyle bir şey olabilir mi ve birde yalan üstüne yalan yalanı bunun kadar güzel kullanan yok. Ey Kılıçdaroğlu sen yalan makinesisin. ” diye konuştu.



Kılıçdaroğlu kuzu kuzu geldi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Erdoğan, kendisini burada bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na kast ederek “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptığımızda malum zat 'Ben oraya gitmeyeceğim' dedi. Ama kuzu kuzu geldi. Hiçbir zaman onların sözleri geçerli değil” dedi.



BUNLARIN SÖZLERİ GEÇERLİ DEĞİL


Kimsenin karşısında eğilmediklerini belirten Erdoğan, “Biz sadece Rabbimin karşısında eğiliriz. Bu hizmet binasının maliyeti 70 milyon lira. Sayın Türel başladığı bu inşaatı kendisinden sonra hangi zihniyete teslim etmek zorunda kaldı? Antalya tekrar Türel ile yola devam etti. Bu hizmet anlayışını ortaya koyuyor. Sizin dikili ağacınız yok, ne konuşuyorsunuz? Bunlara 5 keçi teslim edin, kaybedip gelirler. Bu binayı kaybettikleri gibi, Allah'tan erken dönüş oldu. Hizmet binası hayırlı olsun” diye konuştu. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptıklarında demediklerini bırakmadıklarını belirten Erdoğan, “Gitmedikleri mahkeme kalmadı. Ben oraya gitmeyeceğim dedi malum zat, ama kuzu kuzu geldi. Hiçbir zaman onların sözleri geçerli değil” dedi.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrupa
#16 Nisan
#Referandum
7 yıl önce