|

Acı tesadüf

Malatya’da iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilottan 3’ünün cenazesi memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özbahçeci, geride acılı bir eş ile bir yetim bıraktı. 2 yaşında babasını kaybeden şehidin kızı Zeynep İnci’nin de 2 yaşında olduğu ortaya çıktı

Yeni Şafak
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:00 - 25/02/2015 Çarşamba
Diğer
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilottan 3’ü son yolculuğuna uğurlandı. Geride acılı eşler ve yetimler bırakan şehitlerin hikayeleri yürekleri dağladı. Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene, pilotların aileleri ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları da katıldı. Malatya Müftüsü Ümit Çimen’in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

AYNI KADERİ PAYLAŞTI

2 yaşındayken babasını kaybeden şehit Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şehit Özbahçeci’nin uçakla Konya’ya getirilen naaşı, buradan askeri helikopterle memleketi Ereğli’ye götürüldü. Şehidin öğretmen eşi Meltem Özbahçeci, 2 yaşındaki kızı Zeynep İnci için “babasıyla aynı kaderi paylaştı” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eniştesi Duran Fidancı da “Bir şey olursa paraşütle atlar, kurtulurum diyordun. Atlayamadın mı yavrum?” diyerek ağladı. Şehidin cenazesi Ulu Camii’nde kılınan namazın ardından şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit yakınlarını teselli etti. 

BİNBAŞIYA SON GÖREV

Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in cenazesi de memleketi Eskişehir’de defnedildi. Şehidin askeri uçakla getirilen naaşı, babası Mehmet ve annesi Ayşe Sezer’in yaşadığı Fatih Mahallesi Nimet Sokağı’na götürülerek yakınlarından helallik alındı. Daha sonra Reşadiye Camisi’ne taşınan cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından Vişnelik Mahallesi’ndeki Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. 

Bu arada, şehit Pilot Üsteğmen Yasin Atalay’ın cenazesi, bugün Selimiye Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Şehit eşini bebeğiyle uğurladı

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya’nın cenazesi, İzmir’de toprağa verildi. Özkaya için Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen törende, baba Cengiz ve anne Aynur Özkaya, şehit pilotun eşi Miraç Özkaya ve 10 aylık çocuğu Doruk ile yakınları, şehit pilotun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. 

HADİ KALK BU RÜYA OLSUN

Eşinin tabutunu bebeğiyle birlikte defalarca öpen Miraç Özkaya, “Hadi kalk buradan bu rüya olsun” diye ağladı. Annesinin kucağındaki Doruk’un olanlardan habersiz etrafı seyretmesi herkesi hüzünlendirdi. Anne, cenazede fenalaşıken, baba da oğlunu asker selamıyla uğurladı. Özkaya’nın cenazesi, kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği’ne götürüldü. Özkaya’nın tabutunu, eşi, Kadifekale Şehitliği’ndeki askeri törenin ardından mezarına kadar omuzladı. 
#Malatya
#şehit
#Necdet Özel
#İsmet Yılmaz
9 yıl önce