|

Açlık grevini şaraplı biftekli sofrada bitirdi!

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere açlık grevi dayatan BDP'liler mükellef sofralarda sefa sürmeye devam ediyor.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:56 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Açlık grevini şaraplı biftekli sofrada bitirdi!
Açlık grevini şaraplı biftekli sofrada bitirdi!

Açlık grevlerine destek için 19 Ekim'de bir basın açıklaması yapan BDP'li Siirt Belediye Milletvekili Selim Sadak Siirt Belediye binası önünde bulunan parkta bir günlük açlık grevi başlattığını açıklamıştı.

Sadak, 'Taşıdığım sorumluluk gereği vicdani olarak bu çığlığı duymak için bir günlük açlık grevine giriyorum. Ben burada açlık grevinde olmasam dahi beynimle, düşüncemle, bedenini açlık grevi için yatıranlarla birlikte olacağım' demişti. Ancak Sadak eyleminden bir gün sonra 20 Ekim'de Ankara'da lüks bir restoranda görüntülendi. Bir vatandaşın telefonuyla çektiği görüntülerde Sadak'ın yanındaki iki arkadaşıyla birlikte şarap için biftek yediği görüldü.

Sadak, restorandan çıkarken de objektiflere yakalandı. Başbakan Erdoğan da önceki günkü AK Parti Grup Toplantısı'nda bazı BDP'li milletvekillerinin cezaevlerindeki açlık grevi talimatı verdiğini, kendilerinin ise Mardin'de kuzu kebap yerken görüntülendiklerini söylemişti.

Başbakan şunları kaydetmişti: 'Terör örgütü ve onun güdümündeki kuruluşlar, şimdi de cezaevlerine el attılar. Oturmuş Kızıltepe'de kuzu kebabı yiyorsun, cezaevindekilere 'açlık grevine girin, ölün' diyorsun. Bu iş o kadar kolaysa kendileri yapsın. Örgütün pençesine düşen çocukların anne ve babalarına sesleniyorum: Sizin evlatlarınızın hayatı üzerinden statü edinenlere, kendilerine saltanat düzeni kuranlara asla müsamaha göstermeyin. Onlar kendilerini bu ateşten daima uzak tutarlar. Eğer oralarda kalmaya devam edecek olursa, yanacak olan sizin evlatlarınızdır.'


11 yıl önce