|

Adana'daki saldırıda 2 gözaltı

Adana Valisi Mustafa Büyük, 2 polis memurunu şehit ettikten sonra ölü ele geçirilen sahte kimlikli 2 teröristin terör örgütüne üye olmaktan arandığının belirlendiğini açıkladı. Vali Büyük, teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla 2 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.​

Yeni Şafak
09:42 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 31/07/2015 Cuma
IHA

Vali Büyük, saldırıdan sonra Türk bayraklarıyla süslenen Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu, olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Büyük, emniyet müdürlüğü çıkışında yaptığı açıklamada, gece saat 02.30 sıralarında 2 teröristin emniyet müdürlüğünün arka tarafından içeri sızarak müracaat bulunun iki polis memurunu şehit ettiğini, silah sesleri üzerine diğer polis memurlarının gelmesiyle çıkan çatışmada, 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.



Üstlerinden cephanelik çıktı


Teröristlerin üst aramasında el bombası, silahlar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini vurgulayan Vali Büyük, "Teröristlerin üzerinde ayrıca sahte kimlikler çıkmıştır. Teröristlerin yapılan kimlik araştırmasında da gerçek kimlikleri ortaya çıkarılmış, bölücü terör örgütü PKK'ya üye olmaktan arandıkları belirlenmiştir. Şu anda isimlerini açıklamak doğru olmaz. Emniyet güçlerimiz saldırıyı gerçekleştirenleri etkisiz hale getirilmiştir. Ancak bunlara yardım edenleri yakalamak için çalışmalar geniş çaplı sürüyor. Bu kapsamda da teröristlere yardım etmiş olabileceği ihtimali üzerine 2 kişi gözaltına alınmıştır" dedi.



Bu saldırıların ülkemizin milli birlik ve kardeşliğine yapıldığını ifade eden Vali Büyük, "Ancak bizim vatandaşımız birlik ve beraberlik içerisinde bunun da üstesinden gelecektir. Olaylara elbette çok üzülüyoruz ama kenetlenerek bunun üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.



Öte yandan, teröristlerin üzerinden çıkan bombalar da, uzmanlar tarafından kontrollü olarak imha edildi.



#Adana
#Polis
#Şehit
#Pkk
#Gözaltı
9 yıl önce