|

Adli yıl açılışında biz de yokuz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl açılışına TBB Başkanı Metin Fevzioğlu''nun davet edilmesine tepki gösterdi: Nezaketsizlik. Cumhurbaşkanımızın olmadığı yerde biz de olmayız.

.
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:49 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Adli yıl açılışında biz de yokuz
Adli yıl açılışında biz de yokuz

Danıştay''ın kuruluş yıldönümünde uzun bir konuşmayla siyasi mesajlar verdiği için tepki toplayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu''nun adli yıl açılışına da davet edilmesine bir rest de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ''dan geldi.

DAVET ZORUNLU DEĞİL

Bir televizyon kanalına açıklama yapan Bozdağ, Başbakan Erdoğan''ın ''Adli Yıl açılışında Feyzioğlu konuştuğu takdirde törene katılmam'' dediğini anımsatarak, Yargıtay Başkanlar Kurulu''nun Feyzioğlu''nu davet ederek nezaketsizlik örneği sergilediğini söyledi. Bozdağ şunları kaydetti: Yargıtay Başkanı istişare etti kendi karar vermedi, Başkanlar Kurulu''nun kararına uydu. Ben bu yapılanı doğru görmüyorum, Yargıtay Başkanı Türkiye''nin Cumhurbaşkanı ile Barolar Birliği Başkanı''nı değiştirmiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı''nı tercih etmiştir. Ben bunu ciddi bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Yargıtay''ı buna zorlayan bir düzenleme yok, bu tamamen Yargıtay''ın kendi aldığı bir karar, bir teamülü var. Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı''nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı''nın olmadığı bir yerde biz de olmayız.

10 yıl önce