|

Adres verdi: Anayasa Mahkemesi'ne gitsinler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerlik için 1 Ocak'tan sonra doğum günü olanların da beklentisi olduğu bir soruya karşılık olarak, "Bütün aylar istifade eder mantığını hayretle karşılıyorum. Kardeşlerimize sabır tavsiye ediyorum. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru imkanı olanlar, onu da ihmal etmesinler" dedi.

Yeni Şafak
19:57 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:05 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a bedelli askerlik soruldu. Bir muhabirin "1988 doğumlular sizden şuan haber bekliyor. Onlar için bir düzenleme var mı?" sorusuna Arınç, "Çok hayret ediyorum" diye karşılık verdi.


Arınç'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle: 


Bu bir kanun meselesiydi. Şuana kadar 125 bin civarında gencimiz bu imkanlardan istifade ediyor.


Bu kanun uygulamaya geçti ve 15 gün sonra bitecek. Her kanun çıkarken, uygulamaya girdiği tarih belirlenir. 31 Aralık yerine 1 Ocak belirlenmiştir. Bundan bütün aylar istifade eder mantığını ben hayretle karşılıyorum. 1 Ocak'tan sonra doğum günü olan kardeşlerimize sabır tavsiye ediyorum. 


Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru kulağıma geldi de, onu da ihmal etmesinler. Nasıl bir karar vereceğini az çok tahmin ediyorum ama o imkanlara sahip olurlarsa ona da gitsinler.

#bülent arınç
#bedelli
#askerlik
9 yıl önce