|

Af Örgütü darbe safında

Küresel vesayetin taşeronu Uluslararası Af Örgütü tehlike çanları çalarak Fetullahçı Terör Örgütü mensubu darbecileri korumaya aldı. Örgüt aceleyle yayımladığı raporda 15 Temmuz gecesi bir kısmı tankların paletleri altında can veren 200’e yakın sivili yok sayarken demokrasi ve insan katili acımasız darbeci teröristlerin haklarını savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 20:46 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi Türkiye'deki darbe girişiminden sonra küresel vesayet sisteminin parçası olan kurumların maskesi bir bir düşüyor. Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) demokrasiye ve insan hayatına kasteden darbeci askerlerin işkenceye maruz kaldığını öne sürerek “Türkiye'de insan hakları tehlike altındadır” iddiasında bulundu. Örgüt on gün gibi kısa bir süre zarfında yayımladığı raporda “Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen, en az 208 kişinin yaşamını yitirmesi ve yaklaşık 8 bin kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye'de insan hakları tehlike altındadır” ifadelerine yer verdi.



DEMOKRASİ DÜŞMANLARINA ARKA ÇIKTI


Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, “Cuma gününden bu yana gözaltı ve açığa almaların sayısının yüksekliği korkutucu” şeklinde konuşarak, sivilleri acımasızca katleden, Türk demokrasisini hedef alan cuntacılara arka çıktı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise iddiaları “saçma” olarak nitelendirdi. Adı açıklanmayan yetkili, “AB üyesi olmak isteyen Türkiye'nin hukuka saygı duymayacağı fikri saçma. Tüm bu suçlamaları kesin bir şekilde reddediyor ve insan hakları kuruluşlarını, atılan yasal adımları tarafsız bir şekilde değerlendirmeleri yolunda teşvik ediyoruz. Haklarında söz konusu adımların atıldığı kişiler, yaklaşık 250 sivili acımasızca katletmişlerdir” dedi.


#Af Örgütü
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce
default-profile-img