|

AK Parti adayı Kahramanoğlu: Yatırımcılarımız desteklerden yararlanmalı

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) işletmelere destek sağladığını Yozgatlı işletmelerin de işlerini geliştirmeleri yönünde bu desteklerden yararlanabileceklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:51 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:59 - 5/03/2015 Perşembe
IHA
AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, bir ilin, bir bölgenin gelişebilmesi için yatırıma ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ülkemizde bir çok kurum da yatırımları desteklemekte ancak bir çok vatandaşımız bu destekleri bilmedikleri için verilen desteklerden yararlanamamaktadırlar. KOSGEB’de bu kurumlardan birisidir. KOSGEB destekleri 81 ilde kurulmuş bulunan müdürlükler tarafından sağlanmaktadır. Bu çerçevede Yozgat Müdürlüğü de 2010 yılında kurulmuş olup halen faaliyetlerine devam etmektedir. KOSGEB desteklerinden henüz iş kurma aşamasındaki girişimciler, işini kurmuş ve faaliyetlerini sürdüren işletmeler, meslek kuruluşları (işletmelere ve girişimcilere yönelik faaliyet gösteren oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vakıf, dernek ve kooperatifler ile KSS ve OSB yönetimleri) yararlanabilmektedir” dedi.


Bir milletvekilinin proje yapamayacağını ancak proje hazırlamaya yönlendireceğini, vatandaşları verilen devlet destekler konusunda bilgilendireceğini ve projelerin takipçisi olacağını vurgulayan Kahramanoğlu, verilen KOSGEB desteklerden bahsederek,“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB bizatihi kendisi veya işbirliği yaptığı Oda, Borsa, Birlik ya da İŞKUR aracılığı ile ücretsiz “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” düzenlenmektedir. Bu eğitimlerde girişimcilik, iş kurma ve iş planı konusunda 70 saatlik eğitim verilmektedir. Bu eğitimi tamamlayarak sertifika alanlar iş kurmaları durumunda yeni girişimci desteğine başvuru hakkı kazanmaktadır.

Söz konusu eğitimlerin artırılması hem girişimcilik kültürünün oluşturulması hem de daha fazla sayıda sağlıklı işletmelerin kurulması açısından önemlidir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayarak iş kurmak isteyenlerden, İşletme kuruluşu, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı ve işletme giderleri için 30 bin TL geri ödemesiz, sabit yatırım için 70 bin TL geri ödemeli (ilk 24 ay ödemesiz sonrasında 3’er aylık dönemlerde 8 taksitte faizsiz) olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır” diye konuştu.


İşletmelere İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteğinin sağlandığını vurgulayan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu, “KOBİ’lere uygun koşullarda iş yeri mekanı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunmak amacıyla kurulacak İŞGEM’lere destek sağlanmaktadır. İŞGEM’ler sayesinde henüz kuruluş aşamasında kırılgan olan işletmelere inkübasyon hizmeti verilmektedir. İŞGEM kuruluşu için, Bina Tadilatı, Mobilya Donanım ve İŞGEM Yönetim başlıkları altında 750 bin TL destek sağlanmaktadır. Yerel Kalkınma için oldukça önemli olan bu yapılarda yer alan işletmelerde Yeni Girişimci Desteğini alabiliyor. Meslek Kuruluşu Proje Destek Programında ise meslek kuruluşları tarafından işletmelerin veya girişimciliğin geliştirilmesi için hazırlanacak projelere 150 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.Bunun için ilgili meslek kuruluşunun projelerini hazırlayarak KOSGEB Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. İşbirliği-Güçbirliği Destek Programında, halihazırda faaliyet göstermekte olan KOBİ’lerin bir araya gelerek tek başlarına çözmekte zorlandıkları konularda işbirliği yapmaları durumunda destek sağlanmaktadır. Bunun için en az 5 işletmenin bir araya gelerek ‘ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuar, ortak makine-teçhizat kullanımı ve benzeri konularda’ hazırlayacakları projelerini hazırlamaları ve KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir.Bu destek kapsamında 250 bin TL geri ödemesiz ve 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 750 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.


KOSGEB’in AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programıyla da işletmelere destek sağladığı ifade eden Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu, “Program kapsamında, Ar-Ge ve İnovasyon için 200 bin TL’si geri ödemeli 532 bin TL, Endüstriyel Uygulama için ise 200 bin TL’si geri ödemeli 468 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. KOBİ Proje Destek Programında KOBİ’ler, KOSGEB tarafından dönemsel olarak belirlenen konularda eksiklerini geliştirmek amacıyla hazırlayacakları projeler çerçevesinde desteklenmektedir. Halihazırda bir çağrıya çıkılmış bulunmakta ve 20 Mart 2015’te bitecek. Yatırımcılarımız bu destekleri iyi bir şekilde analiz ederek, kendisine uygun olan destek programından faydalanabilir” ifadelerini kullandı.
#AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu
#KOSGEB
#Destek
#Yatırım
9 yıl önce
default-profile-img