|

Ak Parti minibüsüne silahlı saldırı

Adıyaman'da mahallelerde dolaşan Ak Parti İl Başkanlığı'na ait seçim minibüsüne bir otomobilden tabancayla 3 el ateş açıldı. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
21:14 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:19 - 23/05/2015 Cumartesi
DHA

Olay, akşam saatlerinde İmamağa Mahallesi'nde meydana geldi. Fırat Caddesinde ilerleyen Fehmi Durmaz yönetimindeki 02 HF 485 plakalı Ak Parti İl Başkanlığı'na ait seçim minibüsüne, iddiaya göre 07 HHJ 98 plakalı otomobilden tabancayla 3 el ateş açıldı. Minibüsün isabet almadığı olayda şans eseri yaralanan olmazken, şüpheliler otomobille kaçarak izlerini kaybettirdi.



Sürücü Durmaz'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, bölgede yaptığı çalışmada delil aradı. Polisler, söz konusu otomobili kısa süre sonra Karapınar Mahallesi'nde durdurarak içerisinde bulunan ve kimlikleri açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı.



Olayı duyan Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen ile Emniyet Müdürü Fikret Salmaner de olay yerine gelerek bilgi aldı. Ak Parti İl Başkanı Bilen, olayın siyasi olmamasını temenni ettiklerini belirterek, "Polis arkadaşlar gerekli incelemeleri yaptıktan sonra biz de anlayacağız. Ama bildiğimiz kadarı ile ki ilk izlenim, siyasi olmadığı. Biz de siyasi olmamasını temenni ediyoruz. Aracımız geçerken üç el ateş edilmiş onun dışında bizde daha anlamaya çalışıyoruz. Talihsiz bir gelişme. Adıyamana o tür şeyler yakışmaz. Bu siyaset sürecinde talihsiz bir vaka anlamaya çalışıyoruz" dedi.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.



#Adıyaman
#Ak Parti
#minibüs
#silahlı saldırı
9 yıl önce