|

AK Parti'den türbeye saygısızlığa tepki

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tarkan Konseri'nde, izleyicilerin Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ndeki mezarların üzerine çıkması, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Yeni Şafak
10:32 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:36 - 25/05/2015 Pazartesi
IHA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş'ta düzenlenen Tarkan konseri tartışmalara neden oldu. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, konseri izlemek için yer bulamayanların, Beşiktaş meydanda bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ne girerek mezarları tahrip ettiklerini öne sürdü.



Yaşananları protesto eden AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri, sabah namazında Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'nde buluştu. Düzenlenen protesto gösterisine AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Şirin Ünal, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayları Haydar Ali Yıldız ve Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Bozkurt, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı.


Üzerinde O güne ait fotoğrafların bulunduğu afişlerinin açıldığı protesto gösterisinde bir konuşma yapan AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, “Geçtiğimiz hafta düzenlenen konserde türbeye yapılan saygısızlık sonrası, bizler de tepkimizi koymak için buraya toplandık. Bizler değerlere, inançlara saygılı bunları koruyabilecek nitelikte bir toplumuz. Beşiktaş Belediyesi'nin yapmış olduğu bu organizasyona ve organizasyondaki eksikliklerden dolayı gelişen hadiseye ve sonrasında herhangi bir açıklama yapmamasından dolayı kınıyoruz. Tekrarının gerçekleşmemesi için sonuna kadar takipçisi olacağız. Millet olarak bu değerlere nasıl sahip çıkıyorsak, İnşallah her bireyin de sahip çıkmasını sağlayacağız.” dedi.



AK Parti İstanbul İl Gençlik kolları Başkanı Melih Ecertaş ise sabah namazında burada olmayı tercih ettiklerini söyleyerek, “Yapılan bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Burada tepkimizi dile getiriyoruz“ diye konuştu.



AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal ise herkesi milli ve manevi değerlere saygılı olmaya davet ettiklerini söyleyerek, “Özellikle İstanbul'un kalbinde yapılan manevi değerlerimizi yapılan haksızlığı şiddetle kınıyor, tekrarını önlemek bakımından da uyanık olacağımızı belirtiyoruz“ ifadelerini kullandı.



AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Haydar Ali Yıldız, haksızlığa karşı gelen bir inancın mensuplarını olduklarını belirterek “Sevgi ihtiyaridir ama saygı mecburidir. Bu topraklarda yaşayan herkesin hele hele Şüheda toprağa İstanbul'da ecdada saygı göstermesi gerekiyor. Eğlence adı altında mezarların bulunduğu, türbelerin bulunduğu bu topraklarda ecdada yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz“ dedi.



Protesto gösterisinin ardından, AK Partililer türbe önünde Fatiha okudu.

#19 Mayıs Atatürk'ü Anma
#Gençlik ve Spor Bayramı
#Tarkan Konseri
#Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi
#AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları
9 yıl önce