|

AK Parti'nin 'evet' kampanyasındaki 4 ana başlık

AK Parti, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 25 Şubat'ta açıklanacak 'evet' kampanyasına dair ilk bilgileri paylaştı. Yılmaz, 4 ana temanın ön plana çıkacağını açıkladı.

Yeni Şafak
10:56 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 11:09 - 19/02/2017 Pazar
Diğer
AK Parti'nin 2014'teki Mersin mitinginden.
AK Parti'nin 2014'teki Mersin mitinginden.

16 Nisan'da düzenlenecek referandum için AK Parti, 25 Şubat'ta Ankara'da büyük bir toplantı düzenleyerek 'evet' kampanyasına start verecek. Kampanyanın detaylarını, AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Yılmaz, referandum sürecinde yapıcı bir dil kullanacaklarını ifade etti ve yeni sistemle Türkiye'ye daha ılımlı bir siyasetin hâkim olacağını dile getirdi.



AK Parti'nin referandum kampanyasının detaylarını açıklayan AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk'e AK Parti'nin kampanyasındaki 4 temayı paylaştı.



İşte Yılmaz'ın 'AK Parti'nin referandum kampanyasında hangi temalar öne çıkacak?' sorusuna 4 başlıkta verdiği yanıt...











1- Vesayetin ortadan kalkması ve demokratikleşme

Bu süreçte en önemli husus milletin güç kazanması. AK Parti'nin varlık sebebi milleti iktidara taşımak, muktedir kılmaktı. Uzun süredir milletten aldığı güçle vesayet odakları ile mücadele ediyordu. Yeni önerdiğimiz hükümet modelinin de özünde bu var. Millet artık, 5 yılda bir önüne konulan sandıkla bir taraftan Meclis'i doğrudan belirleyecek, hemen yanındaki diğer sandıkta da ülkeyi yönetecek kişiyi seçecek. Her ikisini de millet şekillendirmiş olacak. Dolayısıyla milletin güç kazandığı, siyasette milletin üzerinde hiçbir vesayet odağının kalmadığı yeni bir aşamadan bahsediyoruz. En önemli vurgumuz bu.

2-Ekonomik kalkınma ve refah

İkinci vurgumuz kalkınma. Ben eski Kalkınma Bakanı'yım. 2023 ve ötesine uzanan önemli hedeflerimiz var. Güven ve istikrar olmadan ekonomik büyüme olmaz. Güven ve istikrar son 14 yılda Türkiye'ye çok şey kazandırdı ama bu kişiye ve partiye bağlı, dönemsel bir istikrardı. Şimdi istiyoruz ki bu kurumsal bir yapıya oturarak kalıcı hale gelsin. Yeni sistemin özünde kalıcı istikrar var. Bir diğer husus da bürokrasiyi azaltmak, daha kalıcı bir mekanizma oluşturmak. Yine önerdiğimiz sistemin özünde idare içindeki çokbaşlılığı ortadan kaldırmak, dağınıklığı engellemek var.

3-Türkiye'nin uluslararası alanda daha etkili bir aktör haline gelmesi

Fırtınalı bir dönemden geçiyoruz. Dünyada siyasi güç mücadelelerinin arttığını görüyoruz. İngiltere'de Brexit, Amerika'da Trump, öte yanda Çin... Bir taraftan da Suriye ve Irak başta olmak üzere Türkiye'nin menfaatlerini ilgilendiren bölgelerde kargaşa yaşanıyor. Bu fırtınalı zamanda ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Güçlü bir ülke olmanın yolu da güçlü bir yönetimden geçiyor.

4-Türkiye içindeki huzur ve birlik

Türkiye, kendi içindeki siyasi kutuplaşmaları aşmak zorunda. Değişik toplumsal kesimlerin birbiriyle daha fazla diyaloğa ve işbirliğine ihtiyacı var. Yeni sistem, en az yüzde 50 gerektirdiği için daha geniş kesimlere açılmanızı zorlayan bir sistem. Sadece kendi mahallenizde oturarak iktidar olamazsınız. Bu da değişik toplum kesimleriyle siyasi diyalog kanallarının açılması demek. Yeni sistemde siyaset merkeze gelecek demektir. Türkiye'de daha ılımlı bir siyaset hâkim olacak ve birlik ruhu oluşacaktır.

#Cevdet Yılmaz
#AK Parti
#Referandum
7 yıl önce