|

Akdoğan'dan Şırnak saldırısına tepki

Bugün Şırnak'ta HDP ile HÜDA PAR üyeleri arasında kavga çıktığını ve iki kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Akdoğan, "Biz her zaman bu olayları kınadık. Kimse siyasete şiddet karıştırmasın. Siyasete şiddet karıştırmak, 'demokrasiyi zehirlemek' demektir.

Yeni Şafak
06:40 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:10 - 30/05/2015 Cumartesi
AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu MHP bir zamanlar ip atıyordu, hatırlarsınız değil mi hani 'asın' diye, şimdi ip atlıyorlar. Bir tarafından CHP tutuyor, bir tarafından HDP tutuyor, MHP de atlıyor. Hep beraber aynı yolun yolcuları oldular. İnşallah o ip, onların ayağına dolanacak" dedi.



Akdoğan, Ayaş AK Parti İlçe Başkanlığınca düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, karşılarında büyük bir bloğun olduğunu, normalde yan yana gelemeyeck CHP, MHP ve HDP'nin saf tuttuğunu söyledi.



Bütün dertlerinin AK Parti'yi devirmek olduğuna işaret eden Akdoğan, her türlü oyun, tuzak ve kumpasa rağmen milletin her zaman AK Parti'nin yanında bulunduğunu belirtti.



Akdoğan, "Bu MHP bir zamanlar ip atıyordu, hatırlarsınız değil mi hani 'asın' diye, şimdi ip atlıyorlar. Bir tarafından CHP tutuyor, bir tarafından HDP tutuyor, MHP de atlıyor. Hep beraber aynı yolun yolcuları oldular. İnşallah o ip, onların ayağına dolanacak" görüşünü dile getirdi.



Demokrasiyi zehirlediler


Bir grup aydının toplanıp "HDP'ye saldırıları kınıyorlarmış" açıklamasında bulunduklarını anımsatan Akdoğan, Mayıs ayının ilk üç haftasında en çok saldırıya uğrayan partinin AK Parti olduğunu bildirdi.



Bugün Şırnak'ta HDP ile HÜDA PAR üyeleri arasında kavga çıktığını ve iki kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Akdoğan, "Biz her zaman bu olayları kınadık. Kimse siyasete şiddet karıştırmasın. Siyasete şiddet karıştırmak, 'demokrasiyi zehirlemek' demektir. Siyasete şiddet karıştıranlar, hukuk önünde hesap verirler. Millete de hukuka da hesap verirler. Devlet güçlüdür ve bunların gereğini yapar. Kimse milleti tehdit etmesin. Şimdi Kandil'dekiler 'biz tehdit etmiyoruz' diyorlar. Sen, onu benim külahıma anlat. Senin varlığın, demokrasiye tehdittir. Kapı kapı geziyorsunuz, insanları tehdit ediyorsunuz, otobüslerimizi taşlıyorsunuz işte bugünkü olaylar gibi. Böyle bir demokrasi olur mu?" değerlendirmesinde bulundu.



Yalçın Akdoğan, hiçbir zaman siyaset kurumunun bu kadar şantaja açık hale gelmediğine ve terör örgütleriyle iç içe geçmediğine işaret etti.



"Herkes 8 Haziran'ı düşünerek oy versin"


Darbecilerin, vesayetçilerin ve Çözüm Sürecinin düşmanlarının seçimlerde HDP'yi öne sürdüklerini vurgulayan Akdoğan, "AK Parti kazanırsa, bu seçimde yine tek başına iktidar olursa yeni Türkiye'de bize yer yok" dediklerini aktardı.



Akdoğan, yeni Türkiye'de bu tür yapılara asla yer verilmeyeceğini, sadece milletin dediğinin olacağını vurguladı.



"Herkes 8 Haziran'ı düşünerek oy versin, 8 Haziran sabah kalktığınızda 'güven ve istikrar sürecek mi' yoksa herkes kara kara düşünecek mi, 'hükumet kurulamıyor, eyvah eyvah mı' diyecek" diyen Akdoğan, "Bu yüzden oyumuza, irademize sahip çıkacağız. Biz, milletin emanetine sahip çıktık, siz de milletin adamlarına sahip çıktınız, sahip çıkacaksınız" ifadesini kullandı.



#yalçın akdoğan
#yalçın akdoğan hüdapar açıklaması
#yalçın akdoğan şırnak
9 yıl önce