|

Akiller yeniden devreye girecek

Başbakan Davutoğlu başkanlığında önceki gün yapılan çözüm süreci toplantısında yol haritası ve eylem planı masaya yatırıldı. Ekim ayında açıklanması öngörülen eylem planıyla birlikte Akil İnsanlar Heyeti de yeniden devreye girecek

Ayfer Mallı
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Akiller yeniden devreye girecek
Akiller yeniden devreye girecek

Türkiye''nin her yerinde aidiyet hissinin gelişmesi ve silahların tümüyle devreden çıkmasını amaçlayan Hükümet, çözüm süreci çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün yapılan çözüm süreci toplantısında, yol haritası ve eylem planı masaya yatırıldı.

YOL HARİTASI EKİM''DE AÇIKLANIYOR

Ekim ayına kadar süreci şekillendirmek isteyen 10 kişilik heyet, 15 günde bir buluşarak yol haritası ve eylem planını mercek altına alıyor. Öncelikli olarak Türkiye''nin her yerinde aidiyet hissinin gelişmesi ve silahların tümüyle devreden çıkmasını amaçlayan Hükümet, çözüm sürecinde ciddi bir envarter çalışması yaptı, yol haritası belirledi. Eve dönüşler, rehabilitasyon gibi tedbirlerin yer aldığı yol haritasını ekim ayında açıklamayı öngörüyor. Planının açıklanması ile birlikte akilleri yeniden devreye sokacak.

YENİ KAVŞAK DÖNÜLDÜ

Çözüm mekanizmanın 15 günde bir toplanacak olmasını ve süreci doğrudan Başbakan Davutoğlu''nun üstlenmesini değerlendiren Akil İnsanlar Heyeti''nde yer alanlar, çözüm sürecinin doğru yol ve yöntemle ilerlediğini belirtti. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, ''Çözüm süreci eskisi gibi güçlü bir şekilde devam ediyor'' dedi. MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, süreçte çok önemli mesafe alındığını hatta yeni kavşaktan dönüldüğünü belirtti, Erol Göka ise ''Davutoğlu''nun süreci doğrudan üstlenmesi bu konuya verdiği önemi de gösteriyor'' diye konuştu.

PSİKOLOJİK EŞİK AŞILDI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ''Psikolojik eşik aşıldı. Toplum artık normalleşti. Adımların atılma koşulları sağlandı '' dedi. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar da ''Sürec, doğru yöntem ve yolda ilerliyor'' diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti vatandaşlarla biraraya gelerek, toplumsal barış için önemli çalışmalar gerçekleştirdi.


10 yıl önce