|

AKM'de restorasyon başladı

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
AKM'de restorasyon başladı
AKM'de restorasyon başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, AKM için ruhsat alındığını ve restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) restorasyon çalışmaları için ruhsatın alındığını ve çalışmaların bugün başladığını belirterek, ihaleyi Yeni Yapı ve Taca firmalarının 69 milyon lira değerle kazandığını kaydetti.


Günay, restorasyon çalışmalarına ilişkin AKM önünde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, AKM'nin 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yenilenmesi için geliştirdikleri projenin, yer teslimi safhasında 'girişte müzik ya da kitap satış ünitesi istemiyoruz', 'altındaki terzihane ve boyahanenin yandaki belediye arsasına götürülmesini istemiyoruz', 'çatısına İstanbul'un zenginlerinin yararlanacağı bir İstanbul lokantası yapılmasını istemiyoruz' gerekçeleriyle açılan dava sonucunda iptal edildiğini anlattı.


Mütevazi bir iyileştirme projesini 2010 sonuna yetiştirmek istediklerinde de kaynak bulmakta zorlandıklarını aktaran Günay, 'AKM'den daha güzel bir kültür merkezi olamaz mı İstanbul'da? Elbette olması gerekiyor. Türkiye, 30 milyondan fazla yabancı turist ağırlıyorsa, İzmir'in, Antalya'nın, Ankara'nın, İstanbul'un sadece doğasıyla ve tarihiyle değil, sanat etkinlikleri ve merkezleriyle de gündeme gelmesi gerekir ama burada bir kültür merkezi var. 50 yıldan beri bir tartışmanın konusu. Bu merkezi de bir an önce toparlayalım, belli akşamlar ya da her akşam ışığı Taksim'e yansısın. Bunu amaçladık' diye konuştu.

12 yıl önce