|

Akülere gizlenmiş eroine film gibi operasyon

Cihan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:25 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Akülere gizlenmiş eroine film gibi operasyon
Akülere gizlenmiş eroine film gibi operasyon

Başakşehir'de narkotik polisinin uyuşturucu operasyonunda 130 kilogram eroin ele geçirildi. Film sahnelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı operasyonda 6 zanlı yakalandı. Polis, operasyonun bütün ayrıntılarını kayıt altına aldı. Eroin paketleri akü kutuları içine gizlenmiş olarak ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün takibiyle iki ay önce soruşturma başladı. Polisin edindiği bilgilere göre Başakşehir'de bir deponun tutulduğu ve buraya uyuşturucuyu götürüldüğü belirlendi. Bir süre takibi yapılan adrese yönelik polisin daha sonra yaptığı ilginç bir tespit daha oldu. Buna göre bir kamyon dolusu akünün de aynı depoya götürüldüğü belirlendi. Uyuşturucunun aküler içine gizlenerek TIR ile Avrupa'ya götürüleceği belirlenince polis harekete geçti.

Film sahnelerini andıran görüntülerin yaşandığı operasyonda çok sayıda narkotik timi belirlenen adrese yönelik harekete geçti. Dakikalar içinde binayı kuşatan ve şüphelileri gözaltına alan polis binada geniş çaplı arama yaptı. Armalarda aküler içine gizlenmiş 250 paket halinde 130 kilo 150 gram eroin ele geçirildi. Ayrıca 22 bin 830 euro, bin 200 TL nakit paraya da el konuldu. Gözaltına alınan zanlılardan birinin Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanı olduğu belirtildi.

Biri kadın 6 kişiyi gözaltına alan polis şüphelileri sorgu için emniyet müdürlüğüne götürdü. Operasyonun bütün aşamaları polis kamerası tarafından kayıt altına alındı. Polisin ilgili depoya girmeden önce yaptığı hazırlıkları, telsiz konuşmaları ile operasyonun koordine edilmesi ve operasyon timlerinin araçlarından inerek depoya girmesi saniye saniye görüntülendi. Sorgusu tamamlanan zanlıların tamamı sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

12 yıl önce