|

Aladağlar''da kayboldu

Amatör dağcı Tarkan Kuvulmaz, Aladağlar''ın 3 bin 588 metre yüksekliğindeki Alaca zirvesine tırmanırken kayboldu. Dağcıyı bulmak için AFAD ve jandarma timleri seferber oldu

.
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 23:38 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Aladağlar''da kayboldu
Aladağlar''da kayboldu

Niğde''de, Aladağlar''a tırmanan gruptaki bir amatör dağcı kayboldu. Ankara''dan yöreye gelen ve Aladağlar''ın 3 bin 588 metre yüksekliğindeki Alaca zirvesine önceki gün sabah saatlerinde tırmanışa geçen 10 kişilik gruptan Tarkan Kuvulmaz (43), bir süre sonra, arkadaşlarına yorulduğunu ve dinleneceğini söyledi.

TİPİ NEDENİYLE DÖNDÜLER

Kuvulmaz''dan ayrılan grup, yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra tipi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Dönüşte arkadaşlarını bıraktıkları yerde bulamayan dağcılar, hemen yardım istedi. İhbarın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Jandarma Arama Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

JÖAK TİMİ DE DEVREDE

Ayrıca, Ankara''dan Skorsky helikopterle yola çıkan 16 kişilik Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekibi de bölgeye ulaştı. Ekip, iki gruba ayrılarak dağlık alanda çalışmalarına başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma timlerinin de katıldığı arama faaliyetlerine özel eğitimli iki jandarma köpeği de katıldı. Arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Aladağlar''ın Alaca zirvesine tırmanışa geçen Tarkan Kuvulmaz, yorulduğu gerekçesiyle gruptan ayrılmıştı.

9 yıl önce