|

Alçak saldırı

Yüksekova'da caddede yürürken yüzleri maskeli 3 kişinin arkadan saldırısına uğrayan Uzman Çavuş Ramazan Gülle ile erler Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Cengiz Topel Caddesi'nde daha önce de 3 askerimiz alçakça şehit edilmişti.

Hakkari
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 26/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Alçak saldırı
Alçak saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda 3 asker şehit ağır yaralandı. Yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 3 kişinin arkadan saldırısına uğradı.

KURTARILAMADILAR

Saldırıda ağır yaralanan askerler, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hemen Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerler, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Şehit olan 3 askerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz (Elazığ) ve Erbaş Ramazan Köse (İzmir) olduğu açıklandı. Güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor. Genelkurmay internet sitesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

TSK: TERÖRİSTLER 3 KİŞİYDİ

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından saat 16.00'da Yüksekova İlçe Merkezinde silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. TSK açıklamasında, bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma erin şehit olduğu bilgisi verildi. Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilendi.

Yüksekova sokaklarında 9. şehit

Bu olay şehir merkezinde sivil giyimli askerlerimize kurula ilk pusu değil. Daha önce de yine Yüksekova'da 6 askerimiz daha sivil olarak çıktıkları çarşıda şehit edilmişti. İlk olay 14 Temmuz 2010'da meydana gelmiş, aynı caddede Uzman Çavuş Yasin Ak uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde şehit olmuştu. İkinci olay ise 24 Nisan 2011'de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine aynı caddede silahlı saldırıya uğradı ve hastanede şehit oldu. 7 Temmuz 2011'deki saldırıda ise göreve gitmek üzere evlerinden sivil kıyafetli çıkan uzman çavuşlar Yahya Karakaya ile Murat Özkozanoğlu, Nedim Zeydan Caddesi'nde şehit edildiler.

9 yıl önce
default-profile-img