|

Almanya Tuğçe için ayakta

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 28/11/2014 Cuma
AA
Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uğrayan Alman kızları kurtaran ancak daha sonra tacizci Sırp gençlerin saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak, 23 yaşına girdiği dün yaşam destek ünitesinden çıkartıldı. Bu işlem gerçekleşmeden önce Tuğçe Albayrak’ın doğum günü olması nedeniyle yaşam ünitesine bağlı olduğu hastanenin önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişi ise Tuğçe için dualar edip, pasta kesti.

HEPİMİZ TUĞÇE'YİZ

Tuğçe için dualar eden binlerce kişi, hastane önünde mumlar yakıp, Tuğçe’nin fotoğraflarının bulunduğu alana çiçek bıraktı. Ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini Türkçe ve Almanca yazdığı kağıtlar ise hastane önündeki panolara asıldı.

Piyano çalmayı çok seven Tuğçe Albayrak için bir arkadaşı da hastane bahçesine getirdiği piyanosu ile resital verdi. Daha sonra üzerinde Tuğçe’nin resminin olduğu pasta, Tuğçe’nin teyzesi tarafından kesildi.

Bu sırada, aralarında Almanların olduğu bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yüzlerce kişi de Tuğçe’nin fotoğraflarının olduğu panonun önünde bulunan deftere duygu ve düşüncelerini yazdı.

Hastane önünde üzerinde “Bugün hepimiz Tuğçe’yiz” yazılı pankart da açıldı. Tuğçe ile ilgili mesajların yazılı olduğu kağıtların yapıştırıldığı beyaz balonları gökyüzüne bırakan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

Öte yandan, bazı gençlerin üzerinde Tuğçe’nin fotoğrafı olan tişörtler giydiği görüldü. Etkinliğe Hessen Eyalet Meclis üyeleri İsmail Tipi ve Turgut Yılmaz da katıldı.
#Almanya
#Tuğçe Albayrak
#Ziyaretçi
9 yıl önce