|

Almanya’ya gidiyor

MHP, gurbetçilerden gelecek oyların önemini fark etti. 24 Nisan’da yola çıkma kararı alan Bahçeli, Almanya’da mitinge gidiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2015 Wednesday
Güncelleme: 23:44 - 21/04/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Seçim hazırlıklarını sürdüren MHP'de meydanlara iniş rakiplerinin tersine Anadolu'dan değil Avrupa'dan başlayacak. Partinin seçim takvimi ve mitinglere ilişkin hazırlıklar sürdürülürken, bir yandan da Seçim Beyannamesi'ne Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından son şekli veriliyor. Bahçeli'nin masasındaki beyannamenin '3 Mayıs Türkçülük Günü'nde tanıtılması bekleniyor. Ancak parti, projelerini anlatmaya Avrupa'dan başlayacak. Hedef kitle olarak yaklaşık '3 milyonluk' gurbetçinin oyuna göz diken MHP yönetimi, Hollanda, Belçika, Almanya gibi birçok ülkeye giderek vatandaştan oy isteyecek. Avrupa'daki oyların yoğunlukla AK Parti ile HDP'ye kaydığını düşünen MHP lideri Bahçeli'nin de Almanya'ya bizzat giderek burada miting yapacağı öğrenildi.



24 NİSAN'DA YOLLARDA


Gurbetçilerin Avrupa'da en yoğun bulunduğu ülke olan Almanya'ya bizzat gidecek Devlet Bahçeli, 24 Nisan'da Almanya'ya hareket edecek. Bahçeli'nin 26 Nisan'da Almanya'da büyük bir miting yapması bekleniyor. Bahçeli'nin kurmayları ise mayıs ayının ilk haftasından başlayarak Danimarka, Avusturya, İngiltere, İsveç gibi ülkelerde toplantılar düzenleyecek. MHP, Türkiye'de yapılacak mitingler için de hazırlıkları sürdürüyor. Almanya'dan dönmesinin ardından 3 Mayıs itibariyle ülke içinde meydanlara inecek Bahçeli, günlük 2 ayrı şehirde miting yapacak. Bahçeli bazı günler ise 3 ayrı şehirde miting yapacak. MHP böylelikle toplamda 60 kentte miting düzenlenecek. Diyarbakır ve Tunceli bu defa takvimde yok ama talep gelirse değerlendirilecek. Adana ve Mersin'de 17 Mayıs'ta miting yapacak olan Bahçeli, 23 Mayıs'ta Kırşehir ve Kayseri'de miting yapacak. 24 Mayıs'ta ise Ankara mitingi var. MHP, son büyük mitinglerinden biri İstanbul'da, 31 Mayıs'ta yapacak.



Trenle mi arabayla mı


Uçak fobisi olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Almanya'ya nasıl gideceği merak konusu oldu. 26 Nisan'daki miting için 24 Nisan'da yola çıkması planlanan Bahçeli'nin muhtemelen karayoluyla gideceği belirtiliyor. Bahçeli'nin Almanya'ya gidiş için kullanabileceği seçenekler arasında tren de var.



#seçimler
#Bahçeli
#mhp
9 years ago