|

"Amaç sistemin yanlışlarını değiştirmek"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bizim amacımız adamları değiştirmek değil, sistemin yanlışlarını değiştirmektir. Kim nerede oturacaksa doğru bir sistem içerisinde oturmasını sağlayacak ve anlamda da adamları değiştirmeyi değil sistemi değiştirmeye esas alacak bir siyaseti icra ediyoruz. Onun için işimiz zordur, onun için sadece iktidarı paylaşmak gibi bir vazifemiz yok” dedi.

Yeni Şafak
17:04 - 29/01/2015 الخميس
Güncelleme: 15:09 - 29/01/2015 الخميس
IHA
AK Parti Genel Merkezi’nde kadın il başkanlarına seslenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son 12 yılda AK Parti hükümeti döneminde yapılan yenilikleri ve gelişmeleri anlatarak, “Bir devletin zihniyetini değiştirmek, deveye hendek atlatmaktan zordur. Türkiye’de zihniyet değişimi sağlanmıştır. Zihniyet değişimi sağlanması konusunda önemli adımlar atılmıştır. Ama atılacak daha çok adımlar vardır” diye konuştu.

“Türkiye bu son 13 yıllık süre içerisinde özgüven inşasını gerçekleştirmiştir” diyen Kurtulmuş, “Türkiye olarak dünyanın dört bir yanına elimizi uzatıyoruz. Türkiye’de önceden çok büyük vesayetler vardı. Türkiye’de yargı vesayetleri vardı, Türkiye’de 68 tane siyaset yargı tarafından kapatıldı. Bunların içerisinde iktidar olan partiler vardı, Türkiye’de 1960 sonrasında 68 parti kapatıldı. Türkiye’de siyasi yasaklar vardı. Yeni Türkiye eski Türkiye arasında kim kazandı, milletin kendisi kazandı” diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim amacımız adamları değiştirmek değil, sistemin yanlışlarını değiştirmektir. Kim nerede oturacaksa doğru bir sistem içerisinde oturmasını sağlayacak ve anlamda da adamları değiştirmeyi değil, sistemi değiştirmeye esas alacak bir siyaseti icra ediyoruz. Onun için işimiz zordur, onun için sadece iktidarı paylaşmak gibi bir vazifemiz yok. Doğru bir şekilde iktidar olmak, belki iktidarın bütün paydaşı olarak da halkı görevlendirmek durumundayız. Bizim davamız güç bizde olsun değildir. Bizim davamız bu ülkede güç sahibi de, kuvvet sahibi de beşeri anlamda sadece milletin kendisidir. Tüm görünmez vesayet odaklarını değiştirerek onların elinde tuttukları yönetim anahtarını millete vermektir vazifemiz. Vesayet sahiplerinin elinden anahtarı aldık. Ama vazifemiz bu anahtarı millete vermektir. Vesayeti elinden alınmış olanlar köşelerinden, kenarlarından izliyorlar, vazgeçtiklerini zannetmeyin. Gücü tekrar toplasak diye bakıyorlar. Biz millete bu anahtarı teslim edip, asli sahibine verirken aradan tekrar anahtarları almak istiyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.” 

#AK Parti Genel Merkezi
#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#AK Parti hükümeti
#yenilik
#gelişme
٪d سنوات قبل