|

Amatörlere kene uyarısı

Cihan
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 18:34 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Amatörlere kene uyarısı
Amatörlere kene uyarısı

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), Türkiye genelinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine kene uyarı yazısı gönderdi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' hastalığının "kene" canlısı tarafından bulaştırılması ve ölümle sonuçlanan vakaların artması üzerine, gerekli önlemlerin alınması için TASKK, Türkiye genelindeki tüm amatör spor klüpleri federasyonlarına yazı gönderdi.

Genel Başkan Orhan Saka ve Genel Sekreter Ömer Remzi Arıkan imzalarını taşıyan yazıda, hayati derecede önemli olan konudan şehirdeki amatör spor kulüplerinin haberdar edilerek, önlemlerin alınması konusundaki çalışmalara öncelik verilmesi istendi.

Bu bağlamda, kulüplerin gerek kendi tesislerinde gerekse kamp yaptıkları tesislerde 'Çim Futbol Sahaları' dahil olmak üzere tüm yeşil alanları, herhangi bir aksaklığa ve kötü bir olaya sebebiyet vermemek için kulüplerin, ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçerek ilaçlama yaptırmak suretiyle önlem almaları gerektiği vurgulandı. Bunun için kulüplerin kendi tesislerini ilaçlamada bağlı bulundukları belediye başkanlıklarından, kamp yaptıkları yerlerde ise tesis yetkililerinden gerekli yardımı talep etmeleri gerektiği belirtildi. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda cezai işlem yapılacağı belirtildi.

16 yıl önce