|

Anadolu Yakası'nda su kesintisi haberine tepki

Anadolu Yakası Maltepe - Kartal - Pendik- Tuzla - Ataşehir - Adalar - Kadıköy - Sancaktepe - Çekmeköy - Ümraniye - Beykoz ve Üsküdar'ı su alamayacak ilçeler arasında sıralanmıştı ve su kesintisiyle ilgili yapılan bu haber büyük tepki ve şaşkınlık yarattı.

Yeni Şafak
10:30 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 20/11/2014 Perşembe
DHA
İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki 12 ilçede önümüzdeki hafta 90 saat su kesintisinin yapılacağı açıklandı. Bu ilçelerde oturanlar, haberi şaşkınlık ve tepki ile karşıladı. Bazı vatandaşlar 4 günlük su kesintisini fazla bularak bunun kaldırılmasını isterken, bazıları da şimdiden 4 günlük suyu evinde nasıl depolayacağının hesaplarını yapmaya başladı.


İSKİ Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisleri Trafo Merkezlerinde yapılacak olan elektrik sistemleri revizyon çalışmaları sebebiyle; 24 Kasım 2014 Pazartesi 09.00 ile 28 Kasım 2014 Cuma günü 03.00 saatleri arasında aşağıda belirtilen bölgelere aralıksız su verilmeyecektir açıklamasını yapmış ve Maltepe - Kartal - Pendik- Tuzla - Ataşehir - Adalar - Kadıköy - Sancaktepe - Çekmeköy - Ümraniye - Beykoz ve Üsküdar'ı su alamayacak ilçeler arasında sıralamıştı.

Su kesintisinin yapılacağı haberleri bu ilçelerde oturanlarda şaşkınlık ve tepkilere neden oldu. Haberi duyanlardan kimi kendini geçmişe gitmiş gibi hissettiği belirtirken kimi de 2014te 4 günlük su kesintisini çok buldu ve kesintinin süresinin azaltılmasını istedi. İşte bazı vatandaşların su kesintisi haberine yaptıkları yorumlar:


Sevil İleri: 4 gün susuz kalmak ne demek? Kaçıncı devirde yaşıyoruz? Umarım bunun bir çözümünü bulacaklardır.


 


Elif Şişik: En son 80li yıllarda hatırlıyorum, annem sürekli bir şeyler doldururdu. Biraz geriye gitmiş gibi geldi bana. O günler geldi aklıma. Herhalde kokacak böyle olursa. Bidonları alıp dolduracağız, herhalde bilemiyorum ne yapacağımı. Veryansın etmek de pek bir işe yaramıyor. Ama söylenenle yaşadıklarımız ayrı. Ben kendimi epeyce geride hissettim '4 günlük su kesilecek' dendiğinde. Nerdeyse her gün duş alıyoruz, temizlik yapıyoruz. Herkesi etkiler. 4 gün değil '2 ay su kesilecek' deseler, 'sular kesilecek' deseler 'tüh vah' deyip kendi çözümümüzü bulmaya çalışacağız.


Mustafa Kopuz: 4 gün uzun bir süre damacana su taşıyacağız ama çözüm mü bilmiyorum.


Bir ev hanımı: Eve gideceğim, tedbir olarak bütün bidonları dolduracağım. 2014de Kadıköy'de bir yerde 4 gün su kesiliyorsa bilmiyorum yani. Yine vergileri artmış su faturalarını ödemeye devam edeceğiz.


Nusret Aydoğdu : 4 gün çok uzun ne yapacağız bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç olmamıştı. Bidonla su dolduracağız. Bakkallardan su alacağız.


Şahin Soylu: Pideciyim sabahtan akşama bulaşık yıkıyoruz. Olmazsa olmazlardan bir tanesi su bizim için. Depomuz da yok mağdur olacağız.



 
#Anadolu Yakası
#Su kesintisi
#İSKİ
9 yıl önce