|

Ankara'da 350 polis görevden alındı

17 Aralık darbe girişiminin ardından Ankara Emniyeti''nde müdür seviyesinde başlayan görev değişiklikleri dün gece alt seviyeye indi. 350 polis görevden alındı.

İstanbul
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 23:42 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara'da 350 polis görevden alındı
Ankara'da 350 polis görevden alındı

Hükümete yönelik operasyonun ardından Emniyet müdürlüklerinde yaşanan tayin rüzgarı sürüyor. Ankara Emniyeti'nde dün güvenlik ve toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz görevden alınırken; Terör, İstihbarat, Organize, Mali, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 350 polisin yeri değiştirildi.

İstanbul Emniyeti'nde de tayin dalgasından son olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nün kritik bölümü etkilendi. Asayiş'in Teknik-Takip bölümünde telefon dinlemeleri yapan 45 polisin tamamının tayini çıktı. İlçe ve birim içinde tayinleri çıkan 45 polis memuru yeni görev yerlerine başladı. İstanbul Emniyeti'nin önemli noktalarından biri olan telefon dinlemesi bölümünde sokakta takip yapan polis ekipleri için de tayin hazırlığı yapıldığı belirtiliyor. Bu tayinlerinin ardından telefon dinlemelerine yeni polis memurları getirilecek.

BİRÇOK İLDE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ziya Aygün, görevinden alınarak, Emniyet Komuta Kontrol Merkezi'ne (EKKM) atandı. KOM Müdürlüğüne ise EKKM Müdürü Osman Elbirlik getirildi. Kilis'te de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Emin Çakıcı Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'ne atandı. Çakıcı'dan boşalan KOM Şube Müdürlüğü'ne ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Mehmet İyim getirildi.

BURSA'DA 30 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Çanakkale'de de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yaşar Kaplan görevden alındı. Kaplan Muhabere Şube Müdürlüğü'ne atanırken yerine ise Muhabere Şube Müdürü Murat Sarı getirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 30 kişi, Emniyet Genel müdürlüğü emriyle branştan çıkarılarak il müdürlüğü emrine görevlendirildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erol Keskinkılıç'ın yerine Emniyet Komuta Kontrol Merkezi (EKKM) Şubesi'nden Şener Derin atandı.

İstihbarat ve Organize Suçlar toptan yenilendi
DÜZCE:
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Cengiz Çakıltepe görevden alınınarak, yerine İl Trafik Şube Müdür Yardımcısı Serhat Cora atandı.
EDİRNE:
İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay görevinden alındı, yerine Babaeski İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çıldır atandı.
ELAZIĞ:
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İlkay Akyel, Ruhsat Şube Müdürlüğüne getirildi. Akyel'in yerine ise Ruhsat Şube Müdürü Hasan Dedebaş atandı.
YOZGAT:
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Erdoğan Boyraz Bilgi İşlem Müdürlüğüne atandı, yerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bahadır Özdemir getirildi.
SAMSUN:
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Ömer Çakmak, Muhabere ve Elektronik Şube Müdürlüğüne, Canik İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne, Muhabere ve Elektronik Şube Müdürü Ramazan Ünal ise Canik Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
BATMAN:
Asayiş Şube Müdürü Selahattin Adıbelli Yabancılar Şubesi Müdürlüğüne atandı. Yabancılar Şubesi Müdürü Tuncay Şimşek ise Asayiş Şube'ye getirildi.
BALIKESİR:
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Bünyamin Kırlı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi. Kırlı'dan boşalan yere ise Çocuk Şube Müdürü M.Tayfun Girgin getirildi.

10 yıl önce