|

Ankara'da 'Gezi Parkı' protestosuna sert müdahale

Taksim'deki olayları protesto etmek için Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanarak Başbakanlığa yürümek isteyen kalabalık, Başbakanlık etrafında önlem alan polislerce durduruldu.

Aa
00:00 - 1/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:08 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara'da 'Gezi Parkı' protestosuna sert müdahale
Ankara'da 'Gezi Parkı' protestosuna sert müdahale

Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen yürüyüşte ısrar eden ve polise taş atan kalabalığa, polis, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından kalabalık, Atatürk Bulvarı ve Milli Müdafaa Caddesi'nde barikatlar kurdu. Hükümet aleyhine sloganlar atan göstericiler, Milli Müdafaa Caddesi'nde oluşturulan barikatı ateşe verdi. Protestocular, Kızılay Meydanı'nda farklı noktalarda da ateş yaktı.

Protestocular, Atatürk Bulvarı'na kurdukları barikatı kendilerine siper ederek, polise kaldırımlardan söktükleri taşları atarken polis gruba gaz bombası ve biber gazıyla müdahaleyi sürdürüyor.

Polisin attığı gazdan çok sayıda gösterici ve vatandaş etkilendi. Atılan cisimlerin isabet ettiği 11 polis ile bazı göstericiler yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Bu arada, protestocular, Kızılay Meydanı'nda otobüs duraklarına, reklam panolarına, yol kenarındaki korkuluklara ve trafik lambalarına zarar verdi. Olaylarda, bazı iş yerlerinin de camları kırıldı.

Öte yandan, dün ve bugünkü gösterilerde 96 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


11 yıl önce