|

Ankara'da polise ateş açıldı: 1 ölü 4 yaralı

Ankara'da polis ekibi ile bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda 3 polis yaralanırken, saldırganlardan biri öldürüldü. Ölen şahsın çeşitli suçlardan 30 civarında kaydı bulunduğu belirtilirken, bonzai uyuşturucu çetesi lideri olduğu bildirildi.

İha
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:10 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara'da polise ateş açıldı: 1 ölü 4 yaralı
Ankara'da polise ateş açıldı: 1 ölü 4 yaralı

Aranan bir kişinin peşinde olan polis ekibi, Dikmen'de, içinde biri kadın 3 kişi bulunan bir aracı durdurdu. Aracın durduktan hemen sonra içindekiler tarafından ateş açıldı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan biri öldürülürken, 3 polis memuru da yaralandı. Bir kişiyi de yaralı ele geçiren polis, kaçan diğer kişinin peşine düştü.

Yaralılarsa hastanelere kaldırıldı.

Ölen şahıs çete lideri çıktı

Başkentte polisle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bülent A'nın, cinayet, gasp, adam yaralama, ırza geçme, mekan basma gibi çeşitli suçlardan 30 civarında kaydı bulunduğu belirtilirken, bonzai uyuşturucu çetesi lideri olduğu bildirildi. Çatışmanın ardından kaçan 2 zanlının ise helikopter ve özel harekat polislerinin desteğiyle aranmasına devam ediliyor.

Bonzai isimli uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında araştırma yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bonzai satışı gerçekleştirdiği tespit edilen ve uyuşturucu çetesi lideri olduğu belirlenen Bülent A'yı teknik takibe aldığı, cinayet, gasp, adam yaralama, ırza geçme, mekan basma gibi çeşitli suçlardan 30 civarında kaydının bulunduğu belirtildi.

Takip edilen Bülent A'nın, içinde Rus uyruklu Elena G. (27) ve iki kişinin de bulunduğu 06 DT 3740 plakalı otomobiliyle Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. nolu sokağa geldiği sırada takip edildiğini farketmesi üzerine silahlı çatışmanın çıktığı öğrenildi.

Çatışmada, olay yerinde yaralanan Bülent A, kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiş, olayda yaralanan otomobildeki Elena G. ile 3 polis ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılmıştı.

Olayın ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, kaçan 2 kişinin ise helikopter ve özel harekat polislerinin de katılımıyla aranmasına devam ediliyor. Polisin bazı binalarda arama yaptığı ve bir süre trafiğe kapatılan Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. nolu sokak ve çevresi ise yeniden trafiğe açıldı.

10 yıl önce