|

Anne babasını rehin aldı

Sultangazi’de şizofreni hastası bir şahıs, anne ve babasını evde rehin aldı. Saatler süren operasyonda şahıs, polisin operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:16 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Olay, önceki akşam saatlerinde İstanbul Sultangazi'de  meydana geldi. Şizofreni hastası Mehmet Çelik evde babası Yusuf ve annesi Saniye Çelik’i elindeki silahla rehin aldı. Eve kimse girmesin diye eşyalarla barikatlar kuran Çelik, annesine benzin bulup gelmesini söyledi. Evden çıkan yaşlı kadın komşularından yardım istedi. 


KENDİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

Çevredekiler durumu hemen polis ve ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler çevrede güvenlik önlemi aldı. Çelik uzun süre ikna edilemeyince eve Özel Harekat operasyon düzenledi. Bazı ekipler binanın arka kapısından içeri girerken, diğer ekipler ise eve camdan girdi. Kendisini bir odaya kilitleyen ve oda kapısının arkasına eşyalarla barikat kuran zanlı ekiplerin koçbaşıyla kapıyı kırmasıyla gözaltına alındı. Operasyon esnasında oğluna zarar geleceğinden korkan anne ise gözünü biran olsun evden ayırmadı. Gözaltına alınan Çelik emniyete götürüldü.  

#sultangazi
#olay
#rehin
9 yıl önce