|

Annesi gibi

Son kafilede Afyon''a gelen 33 yaralı Gazzeliyi halk karanfillerle karşıladı. Bir kadının ambulanstan indirilen çocuğun elini sıkı sıkı tutması, duygulu anlar yaşattı. Vatandaşlar, Türkçe ve Arapça ''Gazze''ye bin selam direnişe devam'' sloganları attı.

Afyonkarahisar
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Annesi gibi
Annesi gibi

İsrail''in Gazze''ye yönelik saldırılarında yaralanan 10''u çocuk 33 yaralı, Afyonkarahisar ve Ankara''daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 222 Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi uçakla Afyonkarahisar askeri havaalanına getirilen yaralılar, hazır bekletilen ambulanslara alındıktan sonra refakatçileriyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi''ne götürüldü. Yaralılar ve refakatçileri, hastaneye girişte bazı vatandaşlar tarafından tekbirlerle karşılandı.

YARASINA ALDIRMADAN ZAFER İŞARETİ YAPTI

Hastane önündeki vatandaşlar, Türkçe ve Arapça ''Kahrolsun İsrail'', ''Gazze''ye bin selam direnişe devam'' sloganları atarken, Filistinli yaralılardan bazılarının ambulanstan indikten sonra zafer işareti yaptıkları görüldü. Bir kadının ambulanstan indirilen çocuğun elini sıkı sıkı tutması, duygulu anlar yaşattı. Yaralılara vatandaşlar tarafından kırmızı karanfil verildi.

Yaralılar, gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi''nde ayrılan toplam 29 odaya yatırıldı. Her bir hasta ve refakatçisine bir oda verildi. Yapılan muayeneden sonra ilgili branşlar tarafından tedavilerine başlandı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hasta ve yakınlarının ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulunacak. Yaralıların tedavisiyle ilgili gelişmeler, her gün düzenli olarak Sağlık Bakanlığı''na bildirilecek.

4 yaralı Ankara''da

Afyonkarahisar''a getirilen 33 Filistinliden 4''ü Ankara''ya sevk edilerek tedavilerine başlandı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi''nde ilk müdahalesi yapılan Filistinli 10''u çocuk 33 yaralıdan 4''ü ambulanslarla başkente getirildi. Bu yaralılardan ikisi Atatürk, biri Numune, biri de Dışkapı eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.

10 yıl önce