|

Antalya'daki yangın beşinci gününde

Aa
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 09:58 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Antalya'daki yangın beşinci gününde
Antalya'daki yangın beşinci gününde

Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerinin köylerini etkisi altına alan orman yangını 5'inci gününe girdi. Manavgat ve Serik ilçelerinin köylerinde 5 gündür etkili olan orman yangınında, karadan müdahale gece sabaha kadar sürdü.



Orman Teşkilatı'na bağlı kara ekiplerinin sabahın ilk saatlerine kadaryoğun şekilde sürdürdükleri söndürme çalışmalarına, havanınaydınlanmasıyla birlikte helikopter ve uçaklar da havadan destek vermeye başladı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına Çardak ve Sağırin köyleri ile Sağırin'in Kepez Mahallesi'nde ağırlık verildiğini bildirdi. Diğer alanlardaki yangının kontrol altında olduğunu belirten Türedi,"Şu anda poyraz esintisi var. Bu şartların saat 13.00 gibi değişeceğini ve rüzgarın melteme döneceğini düşünüyorum" dedi.


Türedi, yangına, kara ekiplerinin yanı sıra 6 helikopter, 4 Türk kuşu, 2 amfibik uçak ile müdahale edildiğini kaydetti. Kumluca'nın Olimpos beldesindeki yangın da üçüncü gününe girdi.



AydoğanTüredi, dün öğle saatlerinde üç yönden kontrol altına alınan yangının tek yönde henüz kontrol edilemediğini açıkladı. Türedi, yangının bulunduğu bölgenin Olimpos'un yüksek kesimlerindeki kayalık arazide bulunmasının karadan müdahaleyi güçleştirdiğine dikkati çekti. Aydoğan Türedi, söndürme ekiplerinin karadan yürüttüğü çalışmalara havadan da 2 helikopterle destek verildiğini kaydetti.



HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR, NEM YÜKSELİYOR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığıbilgiye göre, hava bugün az bulutlu ve açık geçecek. Kuzey yönlerden esen rüzgar, öğle saatlerinden itibaren güney yönlere dönecek. Sıcaklık iç kesimlerde değişmezken, sahilde 1-3 derece azalacak. Hava sıcaklığı bugün en yüksek 36, nem oranının ise yüzde 30-60 civarında olmasının beklendiği bildiriliyor.


Meteoroloji yetkilileri, bugün hava sıcaklıkları azalırken nemin yükseleceğini, nem oranının yükselmesinin de yangının kontrol altınaalınmasını kısmen kolaylaştıracağını ifade ettiler.Yetkililer, sıcaklıkların yarın yeniden yükseleceğini, yarın günün enyüksek sıcaklığının 39 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.

16 yıl önce