|

'Ape Hüseyin' haberine yalanlama

"Hakkari'deki son terör saldırısında talimatı verenin eski bir astsubay olduğuna ilişkin" haberin gerçek dışı olduğu ve Kadri Çelik ( Ape Hüseyin) isminde bir astsubayın olmadığı bildirildi

İha
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:52 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Ape Hüseyin' haberine yalanlama
'Ape Hüseyin' haberine yalanlama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, "Hakkari'deki son terör saldırısında talimatı verenin eski bir astsubay olduğuna ilişkin" haberlere tepki gösterdi.


Dernek açıklamasında, "Astsubaylar; ruh yapısı, yetiştirme şartları, karakter olarak huzur ve sükunun sağladığı Yüce Türk Milletine, hiç bir zaman ihanet etmemişlerdir" denildi. Dernek Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, Hakkari Dağlıca'daki baskın emrini veren hainin 'Ape' kod adında Kadri Çelik isimli meslekten atılmış bir astsubay olduğunu yönünde haberler yer almasının, 95 bin 500 emekli astsubayı, eşini ve çocuklarını derinden üzdüğünü bildirdi.

Dernek olarak, Emekli Sandığı kayıtlarıyla diğer sivil kitle örgütleri, kurum ve kuruluşlarında yapılan araştırmada, yasal hizmet süresini bitirerek emekli olmuş veya kayda girmiş, Kadri Çelik isimli bir astsubayın tespit edilemediği vurgulanan açıklamada, "Astsubaylar; ruh yapısı, yetiştirme şartları, karakter olarak huzur ve sükunun sağladığı Yüce Türk Milletine, hiç bir zaman ihanet etmemişlerdir. Karakterleri hizmet ettiği milletine hainlik etmeye müsait değildir" denildi. Astsubayların hizmete başlarken, çok detaylı güvenlik araştırmasından ve soruşturmasından sonra mesleğe alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Astsubayların tek amaçları ve düşünceleri vatana hizmet olup; laik demokratik sistem ile ülkenin üniter yapısının korunması ve Yüce Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin savunulmasıdır" ifadesine yer verildi.

Törer baskınına ilişkin, 'talimat veren astsubaydır' haberinin ardından aynı gazetenin 'talimatı veren yıllar önce askerlik yapmış bir asteğmendir' başlıklarını kullandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ülke genelinde yazılı basının öncüsü olduğunu iddia eden bir gazetenin yayından sorumlu yetkililerini herhangi bir araştırma yapmadan, Kadri Çelik isimli bir astsubay olup olmadığı konusunda derneğimizden bilgi almadan, kamuoyunu yanlış bilgilendirecek açıklamada bulunmasını, tüm mensuplarımız adına kınıyoruz".

16 yıl önce