|

Apo'yu TV kumandası gibi kullanıyorlar

Terör örgütünün kurucularından Çürükkaya, PKK-Ergenekon ilişkisini gözler önüne serdi: 'Programları aynı. Apo'yu TV kumandası gibi kullanıyorlar. Hedefleri ise çatışmayı körükleyip hükümeti devirmek.'

İstihbarat Servisi
00:00 - 16/11/2008 Pazar
Güncelleme: 03:25 - 16/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
Apo'yu TV kumandası gibi kullanıyorlar
Apo'yu TV kumandası gibi kullanıyorlar

Terör örgütü PKK'nın eski yöneticisi Selim Çürükkaya, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Ergenekon'un yöneticisi olduğunu ileri sürdü. Çürükkaya, 'Siyasi örgüt olarak kurulan PKK, sonradan terör örgütü haline getirildi' diye konuştu.

Kanal 7 Haber'e açıklamada bulunan terör örgütü PKK'nın kurucularından Selim Çürükkaya, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Ergenekon örgütü ile bağlantısını örneklerle ortaya koydu. Almanya'da gazeteci Erhan Çelik'e konuşan Çürükkaya, "Biz PKK'yı siyasi bir örgüt olarak kurduk. Terör örgütü haline getirenler Abdullah Öcalan ve Ergenekon'dur" dedi. Konuşmasında Abdullah Öcalan'ın PKK'nın başı olmadığnı ileri süren Çürükkaya, Öcalan'ın Ergenekon'un yöneticisi olduğunu iddia etti.

YÖNLENDİRİYORLAR

'Bir yanda Veli Küçük'ün cinayet tarlası, diğer yanda Öcalan'ın cinayet tarlası var' diyen Çürükkaya, "Apo'yu Türkiye'ye getirenler Kürt sorununun artık çuvaldan çıktığını gördüler. Öcalan'ı kontrol altına alarak, onu bir televizyon kumandası gibi kullanarak, bu sorunu nasıl yönlendirebiliriz diye düşündüler. Bu yönlendirme sadece Kürt sorununda değil, aynı zamanda iktidarda olan hükümeti baskı altına almak için çatışmayı öngörmüşlerdir" dedi.

İLGİNÇ TESADÜFLER

Çürükkaya, İmralı Cezaevi'ni inşa eden komutanın Ergenekon davasından firarda, Öcalan'ın ifadelerini alan albayın ise tutuklu olduğunu ileri südü. Selim Çürükkaya, 'Bugün Öcalan'ın avukat görüşmelerini okuyanlar, izleyenler bir de Ergenekoncu dediğimiz legal anlamda ulusalcı geçinenlerin programlarına bakıldığında birbirlerinin tıpatıp aynı olduğunu göreceklerdir' diye konuştu. PKK'nın kurucusu Selim Çürükkaya, Apo'yu yönlendiren ve ideoloğunu yapanların ise Yalçın Küçük ve Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek olduğunu savundu.


Silahlı destek veriliyor

Apo'nun Ergenekon terör örgütünün emirleri dışına çıkmadığını vurgulayan Çürükkaya, Ergenekon'un hükümeti devirme planlarına PKK'nın silahlı saldırılarla destek verdiğini iddia etti. Selim Çürükkaya, Ergenekon'un, Barzani ile Talabani'yi çatıştırarak Ortadoğu'da kaos ortamı yaratmak istediğini ileri sürdü. Ergenekon'un iktidar olmasının yolunun da kaostan geçtiğini vurguladı.


Paşalara suikastı kim engelledi?

Ergenekon ile PKK arasında önemli bağlantılar olduğunu iddia eden Çürükkaya, dönemin Genelkurmay Başanı Doğan Güreş ile ismini açıklamadığı başka üst düzey bir askeri yetkiliye suikast girişimi planlarından da bahsetti. Çürükkaya iki komutana suikast girişimi planını ve bu planın Bekaa'dakiler tarafından engellenmesini şu sözlerle anlattı: 'Bir gün Diyarbakır Cezaevi'nde volta atarken bir kişi yanıma geldi. Komutanlara suikast yapan askerlerden biri olduğunu söyledi. Adıyamanlı bu asker, orduevinde Albay'ın odacısı olan Batmanlı arkadaşının, kendisine komutanın odasında Kuvvet Komutanları'nın yemek yiyeceğini söylediğini aktardı. PKK sempatizanı iki asker kendi aralarında önce iki komutanı silahla öldürmeyi kararlaştırıyorlar. Bunlar örgüte haber veriyorlar. O zaman İstanbul'da iki PKK sorumlusu var. Örgüt sorumluları askerlerden süre isteyip merkezi arıyorlar. Birkaç gün sonra da bu askerlere örgütten suikastın gerçekletirilmemesi emri geliyor. Bu örgütün sorumlusu kimdir? O da bizi Ergenekon'a götürür. Daha sonra bir örgüt sorumlusu kendi inisiyatifiyle PKK sempatizanı iki askere fare zehiri veriyor. Komutanların odasında hazırladıkları yemeklerin hepsine fare zehiri koyuyorlar. Ancak komutanlar yemeği askerlerle birlikte yedikleri için ölümden kurtuluyorlar. Operasyonu düzenleyen bir asker ile PKK'nın sorumlusu olan iki kişi dört ay sonra ortadan kaldırılıyor.'


15 yıl önce