|

Demirtaş barışa engel

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemediğini söyledi. Arınç, “Dilerim ki Demirtaş süreci baltalamaz” dedi.

Ayfer Mallı
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:44 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün Başbakanlık Merkez Bina’da toplanan Bakanlar Kurulu, İmralı’nın terör örgütü PKK’ya yapılan “silah bırakma” çağrısını ve bundan sonra atılacak adımları değerlendirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını cevaplarken, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a çok sert eleştirilerde bulundu.

Bakan Arınç, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve HDP heyetinin açıkladığı silah bırakma metninin hükümetin önüne getirilen ilk metin olmadığını söyledi. 4 Şubat’ta açıklanması gereken 10 maddenin 24 gün sonra açıklanabildiğine işaret eden Arınç, “Metin bize farklı şekilde ulaştırılmıştı. İçinde kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. İtiraz edildi. Aklı selim galip geldi. Elbirliğiyle metin yüzde 60 değiştirilerek bu noktaya geldi” dedi.

BAŞARIYI İSTEMİYOR

Abdullah Öcalan’ın 2013 yılı Nevruz ayında ‘silahlar dursun” dediğini hatırlatan Bakan Arınç, bu noktaya 2 yıl gecikmeyle gelindiğini vurguladı. “Çözüm Süreci’ne bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Demirtaş’tır” diyen Arınç, şöyle devam etti: "İstanbul’da konuşuluyor, herkes gayet memnun bir şekilde açıklama yapıyor, Sayın Demirtaş’ın bir saat sonraki yüz ifadesine bakın, çatma kaşlar, sıkıntı, öfke ve nefret. Demirtaş, süreç  bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın. Cumartesi günkü açıklamada yer alan 3 HDP’li milletvekili İmralı’ya giden görüşme heyetinde 2 yıldan beri yer alıyorlar. Görüşmeye gidip bir daha gidemeyenler vardır. Gelmelerini kim istememiştir; ben bunları bilirim” şeklinde konuştu.

 

İslamofobi yasasını AİHM’ye götüreceğiz

Bakanlar Kurulu’nda, Avusturya’da çıkarılan ve adına “İslam Yasası” denilen düzenleme de değerlendirildi. Türkiye’nin hukuki süreç  başlatacağını belirten Arınç, “Müslümanların Avusturya’da kazandığı haklarının zarar görmemesi ve diğer Batı ülkelerinde de haklarının ellerinden alınmasına yol açabilecek siyasal gelişmeleri önlemek bakımından  hükümetimiz yasayı AİHM’e götürülmesi dahil önemli bir çalışmayı başlatmış olacaktır” dedi.

#bülent arınç
#bakanlar kurulu açıklama
#açıklama
#canlı
9 yıl önce