|

Arkadaşlarımız öldü, gelin!

Bursa'da doğum günü kutlaması için yola çıkan 4 gencin içinde bulunduğu araç, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle takla attı. Kazada üniversite öğrencisi Sıla Daşdemir (22) ve Buse Karakurum (24) hayatını kaybederken araç sürücüsü Berkay Özer ve arkadaşı Eser Engin yaralandı

.
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Arkadaşlarımız öldü, gelin!
Arkadaşlarımız öldü, gelin!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Berkay Özer idaresindeki 77 AZ 012 plakalı kamyonet, önündeki kamyonu sollamak isterken önce kamyona ardından da TIR'a çarptı. Kazada kamyonetten fırlayan Sıla Daşdemir (22) ve Buse Karakurum (24) feci şekilde can verirken sürücü Berkay Özer (27) ağır, yanında bulunan arkadaşı Eser Engin (26) ise hafif şekilde yaralandı. Doğum gününde kaza şoku yaşayan Eser Engin ambulansta ilk müdahalesi yapılırken cep telefonuyla yakınlarını arayıp 'Kaza yaptık kız arkadaşlarımız öldü' dedi.

ARKADAŞLARIMIZI KAYBETTİK

Kaza önceki gün saat 02.00 sıralarında Orhangazi-Yalova Karayolu Süpürgelik mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova'da oturan Sıla Daşdemir (22), Buse Karakurum (24), Eser Engin (26), 27 yaşındaki Berkay Özer'in kullandığı 77 AZ 012 plakalı çift kabin kamyonet ile Bursa'ya gitmek için yola çıktı. Süpürgelik mevkiine geldiklerinde aşırı hız nedeniyle önünde seyir halinde olan İsmail Karataş (38) idaresindeki 16 V 5033 plakalı kamyonu sollamak isterken arkadan çarparak savruldu. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Berkay Özer daha sonra aynı yönde gitmekte olan Halis Yıldız (48) idaresindeki 34 ZA 1574 plakalı TIR'ın dorsesine çarptı. Takla atan kamyonet yaklaşık 100 metre sürüklendi. Kamyonetten yola fırlayan Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum feci şekilde can verirken sürücüsü Berkay Özer ağır, yanındaki bulunan arkadaşı Eser Engin ise hafif şekilde yaralandı.

KAMYON VE TIRIN ARASINA GİRMİŞ

Kaza sonrası TIR sürücüsü Halis Yıldız, 'İki araç arasından geçmek isteyince önce kamyona arkadan çarptı. Daha sonra benim kullandığım TIR'ın dorsesine çarparak takla atmaya başladı' dedi. Savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Cesetleri tanınmayacak haldeydi

Polis ekipleri kaza sonrasında yolu trafiğe kapatırken, kamyonetten yola fırlayan genç kızların cesetleri ise tanınmayacak hale geldiği belirtildi. İki öğrencinin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Baba Vural Daşdemir ile Necmi Karakurum ise morg çıkışında sarılarak birbirlerini teselli etti. İkili yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.


11 yıl önce