|

Aşırılığın sebebi diktatörler

Dünya Müslüman Alimler Birliği 4. Dönem Toplantısında konuşan eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camii İmamı Sabri: ''Aşırılık, yöneticilerin diktatörlüğü ve alimlerin görevlerini yerine getirmemesi sonucu ortaya çıkıyor. Alimler halkın arasına karışmalı'' dedi.

İstanbul
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Aşırılığın sebebi diktatörler
Aşırılığın sebebi diktatörler

Dünya Müslüman Alimler Birliği 4. Dönem Toplantısı münasebetiyle İstanbul''da bulunan Kudüs Eski Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi İmamı İkrime Sabri, İslam ülkelerinde demokrasinin yerini dolduran diktatörlükler nedeniyle bazı Müslümanların aşırı yollara başvurduğunu söyledi. Sabri, ''Aşırılık, yöneticilerin diktatörlüğü ve alimlerin görevlerini yerine getirmemesi sonucu ortaya çıkıyor. Baskı ise sosyal patlamaya neden oluyor'' dedi. ''Aşırılık eğilimi taşıyan örgütlerle, alimlerin samimi çalışmaları ve insanlara İslami bilinç aşılanması yoluyla mücadele edilmelidir'' diyen Sabri, Müslüman alimlere, toplumdaki boşlukları doldurmak üzere ''halkın arasına karışmaları'' çağrısında bulundu.

ARAPLAR KUDÜS İÇİN NE YAPTI?

Sabri, ''İsrail, 1967''den bu yana Kudüs''ün kimliğini Yahudileştirmek için milyar dolarlar harcadı. Buna karşılık, Arapların Kudüs için yaptıklarına bakalım. Arap liderlerin düzenledikleri zirvelerde alınan, Kudüs halkına yıllık 500 milyon dolar hibe etme kararına bile bağlı kalınmadı'' şeklinde konuştu. Türk hükümeti ve Kudüs kentinde birçok projeye destek sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı''na (TİKA) teşekkür eden Sabri, ''Kudüs konusunda sadece işgalci İsrail''i değil, sorumluluklarını yerine getirmeyen Arapları da suçluyoruz'' ifadesini kullandı.


10 yıl önce