|

Atilla Kavdır 69 gün sonra evinde

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 20:48 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Atilla Kavdır 69 gün sonra evinde
Atilla Kavdır 69 gün sonra evinde

Türkiye'de çift kol naklinin gerçekleştirildiği ikinci kişi olan 34 yaşındaki Atilla Kavdır, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu oldu. Kavdır'ı evinde, 9 yaşındaki kızı Esra ve 14 yaşındaki oğlu İbrahim karşıladı.



Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısından yaklaşık bir saat sonra, nakledilen kolları için özel dizayn edilmiş tekerlekli sandalye ile hastaneden çıkan Kavdır, ambulansla Varsak Altıayak Mahallesi'ndeki evine getirildi. Yaklaşık yarım saat süren yolculuğun ardından evine kavuşan Atilla Kavdır, duygulu anlar yaşadı. Ambulansın kapısının açılmasını dört gözle bekleyen 9 yaşındaki Esra, babasını öperek karşıladı.


Evinin her köşesini özlediğini ve 69 gün önce evden ayrılırken her şeyi göze aldığını söyleyen Atilla Kavdır, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ailemi özledim, evimi özledim" dedi. Kavdır, ev yemeklerini de özlediğini belirterek, en çok özlediği yemeğin ise tereyağlı makarna olduğunu ifade etti.


Babasını evde görmenin mutluluğunu yaşayan küçük Esra, bugünü çok beklediklerini ve bir daha ayrılmayacaklarını söyledi. Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır ise, bir gün önce eşi için hazırlayıp dezenfekte ettiği evinde ilk işinin kocasının istediği makarnayı yapmak olacağını ifade etti.


İki katlı evinin birinci katına dört ambulans görevlisi tarafından güçlükle çıkartılabilen Kavdır, evin hemen girişindeki odada kendisi için hazırlanan yatağa yatırıldı. Kavdır, üç günde bir ambulansla hastaneye gidip kontrolden geçirilecek.

[

12 yıl önce