|

ATO üyelerini rahatlatan karar

Aa
00:00 - 6/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 10:14 - 6/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
ATO üyelerini rahatlatan karar
ATO üyelerini rahatlatan karar

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2009 yılı için aidat ve hizmet tarifelerinde artış yapmama ve bazı hizmet kalemlerinde indirim yapma kararı aldı.

ATO Başkanı Sinan Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik krizi göz önünde tutarak üyeleri üzerindeki yükü hafifletmek için aidatları artırmama kararı aldıklarını bildirdi.

Aygün bazı hizmet tarifelerinde de yüzde 10 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda indirim yaptıklarını kaydetti. ATO'nun 2009 yılı bütçesinin buna göre düzenlendiğini belirten Aygün, bu ay içinde bütçenin ATO Meclisine sunulacağını ifade etti.

Küresel finansal krizin Türkiye'de bulunan bankalardan daha çok reel sektörü olumsuz etkilediğini ve koşulların giderek ağırlaşacağını tahmin ettiklerini belirten Aygün, şunları kaydetti:

“Piyasanın canlanması için KDV indirimi beklentisi içindeydik, ancak anladığımız kadarıyla bu düşünülmüyor. Türkiye ekonomisinin bu krizden reel sektörün üzerindeki vergi, sigorta ve benzeri kamusal yüklerin azaltılmasıyla çıkabileceğini düşünüyorum. Ama anladığımız kadarıyla IMF istemediği için hükümet böyle bir yola da başvurmayacak. Bu nedenle işletmelerin maliyetleri içinde çok fazla bir ağırlığı olmasa da ATO olarak üyelerin aidatlarını artırmama kararı aldık.”

Aygün, bunun yanında 2009'un ilk aylarında piyasaya canlılık sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçireceklerini, yakında buna ilişkin detayları Ankaralılarla paylaşacaklarını da kaydetti.


15 yıl önce