|

Avcı, Kazak eğiticilere sertifika verdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kazakistan Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine MEB ve TİKA iş birliğinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi Projesi kapsamında eğitim alan katılımcılara sertifikalarını verdi.

Yeni Şafak
09:11 - 17/04/2015 الجمعة
Güncelleme: 06:14 - 17/04/2015 الجمعة
Yeni Şafak
Bakan Avcı’dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders
Bakan Avcı’dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Kazakistan 4. Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi sertifika töreninde, 2012 yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 310 eğitimcinin eğitim gördüğünü söyledi.



Türkiye ile Kazakistan arasındaki derin tarihi bağlar


Projenin Kazakistan Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine TİKA'nın da desteğiyle bugüne kadar başarıyla sürdürüldüğünü belirten Bakan Avcı, "Bu proje Kazakistan ile Türkiye arasındaki derin tarihi kardeşlik bağlarının en müşahhas en somut bir örneğidir. İnşallah bu proje iki ülke arasındaki ekonomik, bilimsel ve kültürel ilişkilerin önümüzdeki yıllarda daha da artarak gelişmesine vesile olacak" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da güzel bir tevafukla bugün Kazakistan'da bulunduğunu hatırlatan Bakan Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız orada Kazak-Türk dostluğunu yüceltirken biz de buradan ona bir selam göndermiş oluyoruz. Bu ziyaret vesilesiyle iki ülke arasındaki işbirliği imkânları daha da gelişmiş olacak. Bu projenin başlatılmasında, yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.



Bakan Avcı, konuşmasının ardından eğitim programına katılanlara sertifikalarını vererek sertifika alan tüm öğretmenleri öğrencileriyle birlikte tekrar Türkiye'ye beklediklerini dile getirdi.




#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
#TİKA
٪d سنوات قبل