|

Avcı'dan nöbet tutan öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Avcı, okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda çalışma yapıldığını belirterek, "Teknik konuları hallettikten sonra hükümetin önüne gelecek" dedi.

Yeni Şafak
17:15 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 25/03/2015 Çarşamba
AA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İzmir Valiliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



"Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda öğretmenlerin talepleri hakkında çalışma olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'yla ortak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Avcı, "Bütçe imkanları, ne zaman, nerede, nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Teknik konularını hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek" dedi. Bakan Avcı, öğretmenlerin bu konuyla ilgili taleplerine duyarlı olduğunu daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.



Avcı, KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili soruya "Bekleyelim, sonuçlarını görelim, ciddi bir çalışma var orada" yanıtını verdi.



"Kazakistan ve Libya'daki Milli Eğitim Bakanlığına ait okullar kapatıldı, dünyanın bir çok yerinde Türk okulları var, bunlarla ilgili 'kapatın, biz açalım' şeklinde bir yaklaşım vardı, nasıl açacaksınız?" sorusu üzerine Bakan Avcı, şunları söyledi:



"Kazakistan'daki okul değil, Türkçe eğitim merkeziydi. Orada görev yapan öğretmenlerimizle ilgili bir vize sorunu vardı. Bu vize sorunu çözüldü, dolayısıyla öğretmenlerimiz görevlerine dönecekler. Libya'daki şartları da hepiniz biliyorsunuz, güvenlik koşullarını biliyorsunuz. Libya'da şu anda merkezi hükümet kontrolü konusunda sıkıntılar var. Asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman... Kaldı ki orada görev yapan okular, daha çok oradaki Türk çalışanların çocuklarının eğitim gördüğü kurumlardı. Onların büyük bir kısmı da Türkiye'ye geldiği için zaten öğrenci sorunu var ama ayrıca güvenlik sorunu da var. Dolayısıyla Libya istikrarına kavuştukça oradaki okullarımız da başka yerlerdeki okullarımız da faaliyetlerini devam ettirecekler."



#nabi avcı
#meb
#nöbetçi öğretmenler
#ek ücret
9 yıl önce