|

Avukatına acımadı

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı’nda Öğretim Görevlisi olan Tuncay Keleş, hapis yattığı dönemde anne-babasıyla yakından ilgilenen aile dostu avukatı İsmail Akkaya’yı av tüfeğiyle öldürdü. Psikolojik tedavi gören Keleş kayıplara karıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/01/2015 Pazar
Güncelleme: 22:35 - 3/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Gaziantep, kentin ünlü avukatı İsmail Akkaya cinayetiyle çalkalanıyor. Akkaya’nın katilinin, yakın aile dostu ve aynı zamanda müvekkili olan Tuncay Keleş tarafından öldürüdüğünün ortaya çıkması herkesi dehşete düşürdü. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Tuncay Keleş, 1999 yılında aynı fakültede birlikte çalıştığı Türk Halk Oyunları Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Hamza Çivi’yi öldürdü. Keleş’in avukatlığını, daha önceden de tanışıklığı olan İsmail Akkaya üstlendi. 


AİLESİNE SAHİP ÇIKTI

Tuncay Keleş yargılama sırasında Gaziantep Cezaevi’nde kaldı. Oğullarını ziyarete gelen anne-babasıyala avukatı İsmail Akkaya yakından ilgilendi, evinde misafir etti. Akkaya, görüş günlerinde anne-babaya refakat etti. Ünlü avukat, müvekkiline de hapishane sürecindeyken 100’e yakın kitap gönderdi. Yargılama sonucu zanlı, kasten adam öldürmek suçundan 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde infaz yasasına göre yaklaşık 8 yıl yattıktan sonra serbest kalan Keleş’in daha sonra 8 ay eksik yattığı belirlendi. Keleş 2 yıllık firarının ardından yeniden yakalanarak cezaevine konuldu. 8 ay daha hapis yattıktan sonra tahliye edildi. 


REKTÖRÜ TEHDİT ETTİ

Zanlı Tuncay Keleş, cezaevinden çıktıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayınca tedavi görmeye başladı. Bu dönemde Keleş’in Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz ve iki öğretim üyesine haber göndererek ölümle tehdit ettiği de polis kayıtlarına girdi. Bu kişiler için koruma tedbiri uygulandı. 17 Aralık’ta cep telefonunu İzmir’de bırakan Tuncay Keleş, av tüfeği ile Gaziantep’e geldi. O gün, saat 15.00’e kadar Avukat İsmail Akkaya’nın (63) ofisi önünde bekledi. Ancak, duruşması uzayan Akkaya gelmeyince zanlı bir arkadaşını ankesörlü telefondan aradı. Geceyi adı açıklanmayan bu arkadaşının yanında geçirdi. Tuncay Keleş, ertesi gün Avukat İsmail Akkaya’yı ofisinde av tüfeğiyle başına ateş ederek öldürdü. Zanlı cinayet sonras kayıplara karıştı. 


Gaziantep bu cinayeti konuşuyor

Gaziantep’in ünlü avukatlarından İsmail Akkaya’nın katilinin müvekkilinin olduğunun ortaya çıkması kentte büyük infiale neden oldu. Esnaf, avukat Akkaya’nın ofisine girerken gördüğü zanlıyı, kaldığı evin girişindeki kameralardan teşhis etti. Polis yetkilileri, muhtemelen zanlının, yaşadığı psikolojik sorunlandan dolayı Akkaya’yı suçladığını, bu nedenle cinayeti işlemiş olabileceğini bildirdi. Yanına 15 adet av tüfeği fişeği alan Tuncay Keleş'in başka cinayet planları olabileceğini dikkate alan Gaziantep polisi, zanlıyı kentin her noktasında didik didik arıyor.

#ismail akkaya
#cinayet
#tuncay keleş
9 yıl önce