|

Ayak yıkayarak sorun çözemeyiz

Müslümanlara yönelik düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerektiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Papa''yı ''ayak yıkamakla olmaz'' sözleriyle eleştirdi.

Aa
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayak yıkayarak sorun çözemeyiz
Ayak yıkayarak sorun çözemeyiz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanlara yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerektiğini söyledi. Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler''in diyanet personeline veda ettiği toplantıda konuşan Görmez, şunları söyledi: ''Bugün İslam dünyasında oluşturulan uydu hareketler de bunu meydana getirmek, buna zemin hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Ama Müslümanlar olarak bir şeyler de yapmıyoruz, yapamıyoruz. Sadece Müslümanlar değil, başta Vatikan olmak üzere dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor.''

BUNLARLA SORUN ÇÖZÜLMEZ

Görmez, Almanya''da 2014''te 70 caminin saldırıya uğradığını vurgulayarak, ''Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor'' dedi.

Papa Franciscus, geçtiğimiz nisan ayında yaşları 16 ile 86 arasında değişen, Libyalı bir Müslüman''ın aralarında yer aldığı farklı milletlerden, çeşitli hastalıkları bulunan 12 engellinin ayağını yıkayıp, öpmüştü. Bu uygulama Katolikler için bir ritüel.

Sorumluluğumuz arttı

Diyanet İşleri Başkanlığı''nın yeni bir düzenlemeyle doğrudan Başbakanlığa bağlandığını anımsatan Prof. Dr. Mehmet Görmez ''Bunu sorumluluğumuzu artıran bir düzenleme olarak görüyoruz'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce