|

Aydın Üniversitesi'nden o pankarta açıklama

Aydın Üniversitesi, mezuniyet töreninde yaşanan hadiselere ilgili bir açıklama yayınladı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 21:30 - 30/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Aydın Üniversitesi'nden o pankarta açıklama
Aydın Üniversitesi'nden o pankarta açıklama

Dünkü mezuniyet töreninde ''Çapulcular ayıldı imam bayıldı'' şeklinde pankart açılan ve kamuoyundan büyük tepki gören İstanbul Aydın Üniversitesi, bir açıklama yayınladı.

Aydın Üniversitesi açıklamasında, basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin yalan olduğunu iddia edip, pankart açanları ise kabullenmediklerini söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi : ''Mezuniyet törenimiz ile ilgili basında ve sosyal medyada çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur:

'Üniversitemizin mezuniyet töreninde iki üç öğrencinin, mezuniyet töreni ile bağdaşmayan ve Üniversitemizce asla tasvip edilmeyen ferdi eylemleri ve bunun sonucunda oluşan küçük de olsa olumsuz davranışlardan büyük üzüntü duyulmuştur.'

Coşku ile mezuniyet sevincimizi paylaşmak için bir araya geldiğimiz ortamı ve oradaki davetli yoğunluğunu fırsata dönüştürmek isteyen zihniyeti kabullenmemiz mümkün değildir.''

TÖRENDE NELER OLMUŞTU

Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde, mezun olan bayan öğrencilerden ikisi, 'çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' yazılı pankartı salonda dolaştırmış, pankart salondakilerin tepkisine neden olmuştu. Yüksel Aşıkkutlu isimli bir şahıs da, platforma çıkarak pankarta tepki göstermek isteyince, salon görevlileri ile bazı şahıslar tarafından yaka paça platformdan aşağı indirilip, kapı bölümüne karga tulumba götürülerek burada darp edilmişti.

Törenden darp edilerek atılan Aşıkkutlu, basına verdiği demeçte, 'Çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' yazılı pankart taşıyorlardı. Tepkimi koymak için karşı söylev yapmak için aşağı inip mikrofonu rica ettim. Bunun üzerine tüm güvenlikçiler üzerime çullanıp beni aşağı atmak istediler ama ben onların üzerine düştüm. Sövdüler ve dövdüler.' diyerek yaşadıklarını anlatmıştı.

11 yıl önce