|

Aygan'ın Türkiye'ye iadesi kararı çıktı

Diyarbakır ve Batman'da 1992-94 yılları arasında işlenen 8 faili meçhul cinayete ilişkin 15 sanıklı JİTEM davasına, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Cihan
00:00 - 31/07/2012 Tuesday
Güncelleme: 18:33 - 31/07/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Aygan'ın Türkiye'ye iadesi kararı çıktı
Aygan'ın Türkiye'ye iadesi kararı çıktı

'Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'Adam öldürmek' suçlarından haklarında dava açılan 15 sanık duruşmaya katılmadı. Mağdur avukatlarından Barış Yavuz ve Baran Vural ise duruşmada hazır bulundu.


Mahkeme Başkanı Bekir Soytürk, dosyaya eklenen ve gönderilen yazılara gelen cevapları okudu. Mahkeme başkanı, haklarında yakalama kararı bulunan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, Fethi Çetin (Fırat Can Eren), Hacı Hasan (İbrahim Babat), Mehmet Zahit Karadeniz, Muhsin Gül ve gıyabi tutuklama kararı bulunan Abdulkadir Aygan'ın (Aziz Turan) henüz yakalanmadıklarını bildirdi. Mağdur avukatları, Abdülkadir Aygan'ın yurt dışından iadesi için işlem yapılmasını, ayrıca Mahmut Yıldırım ve Hacı Hasan (İbrahim Babat) hakkında da yakalama kararından ziyade tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti.


Mahkeme, kısa bir aranın ardından verdiği kararında, Abdülkadir Aygan'ın yurt dışından iadesi için işlem yapılmasını, ayrıca Arif Doğan'ın tanık sıfatı ile ifadesinin alınması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimat cevabının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


JİTEM Ana davası olarak bilinen davada; Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, Abdülkadir Aygan, Fethi Çetin, Hüseyin Tilki, Kemal Emlük, Saniye Emlük, İbrahim Babat, Faysal Şanlı, Recep Erkal, Mehmet Zahit Karadeniz, Hayrettin Toka, Lokman Gündüz, Muhsin Gül, Ali Ozansoy (Ahmet Turan Altaylı) ve Adil Timurtaş yargılanıyor.

12 years ago