|

Aziz Yıldırım'dan ilginç açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı tutuklu sanık Aziz Yıldırım, ek savunma yaptı. Bu yargılamanın şike davası olmadığını söyleyen Yıldırım, “Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Sözde finansörüymüşüm.” dedi.

Cihan
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Aziz Yıldırım'dan ilginç açıklama
Aziz Yıldırım'dan ilginç açıklama

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada konuşan Aziz Yıldırım, öncelikli olarak şikenin ne olduğunu tespit etmek gerektiğini anlattı. Yıldırım, “Sporu önce spor içinde değerlendirmek lazımdır. Biz kulüp başkanları ile aramızda sürekli 'yeneceğiz yenileceğiz' muhabbeti yapıyoruz ancak burada ciddi olarak söylenen bir şey yok.” diye konuştu.

Azik Yıldırım, geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında geçen konuşmaları hatırlattı. Yıldırım, "Bucaspor maçı öncesi Alex ile Başbakan'ı ziyaret ettik. Eğer bu görüşmede ben Alex ile telefonda konuşuyor olsaydım şike yaptı mı olacaktık? Başbakan 'Başkan Buca maçı tamam mı? aksilik olmasın!' diyor. Ben de 'Yok olmaz' dedikten sonra kamerayı işaret ediyorum yanlış anlaşılır diye. Eğer bu cümle sizin önünüze gelseydi sayın Başbakan da buradaydı, yargılanıyor olacaktı. Onu nasıl çözerdik, onu bilmiyoruz.” yorumunda bulundu.

Şikeden değil örgüt suçundan yargılama yapıldığını söyleyen Yıldırım, “Ben şike nedeniyle yargılanıyorsam bana bununla ilgili soru sorulması gerekiyor. Bunu federasyon yakında kamuoyuna açıklamaya başladılar. Biz şike yapmadık. Trabzon taraftarlarının kendi arasındaki konuşmalar buraya gelse bizim söylediklerimiz onun yanında hiç kalır.” dedi.

Mahkeme süresi boyunca basının tef çaldığını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: “Herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak. Asıl konuşmamı yapacağım ama önce duygularımı anlatacağım. İnsanlar her şeyi söylüyorlar ama nedense hedef biziz. Bu bir şike davası değildir. Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Finansörüymüşüm. Bunu söyleyen milletvekilidir. Hani belgesi? Sadri Şener'in hükümet hakkındaki konuşmalarını ben yapsaydım Ergenekon'dan yargılanırdım.”

Bir milletvekilinin kendisini Ergenekon'un finansörü olarak itham ettiğini kaydeden Yıldırım, “Beni oralara bağlamaya çalışıyorlar. Birilerine para vermişim. Biz burada şikeden yargılanmıyoruz. En büyük şikeler bahis şikesidir. Ancak bu davalar ilerlemiyor, adliyelerde dosyalar bulunamıyor. Davanın akıbetini göremiyoruz. Mecnun Otyakmaz burada söyledi, oyuncularıma Trabzon tarafından para teklif edildi diye. Bunlar da konuşulsun, isterdim ki Mehmet Yıldız'ı buraya getirin yemin etsin ve tüm bildiklerini anlatsın.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci araya girerek, “Önümüzdeki duruşmalarda çağırırız.” demesi üzerine Yıldırım, “Onlar gelecek ama biz yatmaya devam edeceğiz. UEFA kendisine gönderilen şike dosyasını geri gönderdi. 'Anlamadık bu nasıl bir iddianame varsayıma dayalı' dedi. Bunu TFF'ye sorabilirsiniz.” diye konuştu.

Kendisi için hiçbir şey istemediğini ancak söz konusu Fenerbahçe olduğunda kapı kapı dolaşacağını aktaran Yıldırım, “Endişem; bu kaostan Türk futbolunun zarar görmesidir. Tüm başkanlardan ricam bir araya gelip bu konuya bir son vermemizdir. Bırakın üzerimize düşeni yapalım. Yeni aday olduğum için kaçma şüphem olmadığı ortadadır. Tüm yönetici ve arkadaşlarımın ailelerine kavuşmalarını talep ediyorum.” dedi.

Yıldırım savunmasını şöyle sonlandırdı: “Beni bırakmasanız da diğerlerini bırakın. Benim elinizde olmam yeter. Bir bedel ödenecekse ben tek başıma öderim. Darağacın da olsam da son sözüm Fenerbahçe olacaktır.” Aziz Yıldırım'ın savunmasını bu sözlerle bitirmesi üzerine mahkeme salonunda alkış sesleri yükseldi.

12 yıl önce