|

Babamı affedin

28 Şubat zihniyetinin mağdur ettiği Fikri Boylu’nun ailesi Cumhurbaşkanı ile görüştü. 20 yıldır cezaevinde bulunan Boylu’nun oğlu Erdoğan’dan babası için af istedi. Oğul Boylu, “Ölmeden babamı görmek istiyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:05 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da katıldığı toplu açılış töreninden sonra, 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun ailesiyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için tekerlekli sandalye ile açılışa gelen Fikri Boylu'nun engelli oğlu Yahya Boylu, Erdoğan'dan babası için af istedi. Babasını ölmeden görmek istediğini belirten Boylu'nun sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı duygulandırdı. Fikri Boylu'nun durumunu öğrenen Erdoğan, konu ile yakından ilgileneceğini söyledi. Görüşmede Fikri Boylu'nun cezaevinde yaptığı özel tablo da Erdoğan'a hediye edildi.


BİZİ EN İYİ ERDOĞAN ANLAR

Fikri Boylu'nun eşi Şüheda Boylu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarının kendilerini umutlandırdığını kaydetti. Boylu, “Allah'a hamd olsun Cumhurbaşkanı ve eşiyle görüştük. Yakından ilgileneceklerini söylediler. Olumlu mesajlar verdiler. İnşallah tüm 28 Şubat mağdurları adına ümitliyiz" dedi. Yahya Boylu'nun ikizi Hüseyin Boylu ise görüşme ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımız ile konuşurken sanki bir devlet adamıyla değil de bizden birisiymiş gibi konuştuk. Kendisi bize vakit ayırıp, derdimizi dinledi. Kendisi de zamanında bu tarz iftiralara maruz kaldığı için inanıyorum ki bize yardımcı olacaktır" diye konuştu.


ÖLMEDEN GÖRMEK İSTİYORUM

Babası tutuklandığında henüz doğmamış olan 20 yaşındaki Yahya Boylu ise, 20 yıldır baba özlemi çektiğini dile getirdi. Geçirdiği rahatsılık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Boylu ölmeden önce babasını görmek istediğini söyledi. Görüşmeyi Fikri Boylu'nun avukatı Rahmi Kurt da Twitter hesabından duyurdu. Avukat Kurt, “Cumhurbaşkanımız bugün Fikri Boylu ailesi ile bizzat görüştü. Umutlandık; çünkü damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" şeklinde tweet attı. Boylu, 1995 yılında henüz iki aylık evliyken Diyarbakır'da gerçekleşen faili meçhul cinayetler ve adam yaralama olaylarında gözaltına alınmış, karakolda önceden hazırlanan suçlamaları zorla imzalayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.


#Tayyip Erdoğan
#Diyarbakır
#Fikri Boylu
9 yıl önce