|

Bab’da 5 şehit

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 150’nci gününde terör örgütü DEAŞ, Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu alana saldırdı. DEAŞ’ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda 5 askerimiz şehit oldu, 9 askerimiz yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:47 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 150'nci gününde terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu alana bombalı araçla saldırdı. Kalleş saldırıda 5 askerimiz şehit oldu, 9 askerimiz de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün (dün) saat 13.40 sıralarında, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce bombalı araç saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. Hain saldırıda uzman çavuşlar Saim Topal (Erzincan), Bahattin Bakır (Zonguldak), Emre Doruk (Giresun), Ramazan Taşkın (Samsun) ve Mete Can (Hatay) şehit oldu, 9 asker ise yaralandı. Yaralanan 9 asker tedavi altına alındı.



Beş şehidimizle birlikte Fırat Kalkanı'nda şehit olan askerlerin sayısı 54'e çıktı.



BUGÜN TÖREN DÜZENLENECEK


Bu arada terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 askerin cenazeleri Gaziantep'e getirildi. Şehitler için bugün kentte tören düzenlenmesi bekleniyor.



Başbakan'la aynı sofrayı paylaşmıştı




Şehit düşen Saim Topal'ın,Gaziantep'te yılbaşı gecesi Başbakan Binali Yıldırım ile aynı karavanadan akşam yemeği yiyen askerlerden biri olduğu öğrendi. Yıldırım, masasında bulunan ve yemek yiyerek sohbet ettiği askerlerden Mahmut Uslu, Onur Kelle, Mehmet Tuna ve Kenan Taze'nin ailelerini telefonla aramıştı. Yıldırım, sohbet ettiği Topal'ın babası Salih Topal ile de telefonda kısa bir görüşme yapmıştı. Şehit Bahatin Bakır'ın ise Zonguldak'taki ailesine acı haber verildi. Babası Hüseyin Bakır, oğluyla telefonda konuştuğunu belirterek, “Dün (önceki) akşam telefonla görüştüm. Silah seslerinin geldiğini söylüyordu bana. Oğlumla gurur duyuyorum. Herkese iyilik yapardı, kimseye kötülük yapmazdı” dedi.



KREDİ ÇEKEREK OTOMOBİL ALMIŞTI


5 yıllık uzman Çavuş Bakır'ın 10 gün önce memleketine izne geldiği, kredi çekerek otomobili, köye bırakarak görev yerine döndüğü belirtildi.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#El Bab
#Emre Doruk
#Saim Topal
7 yıl önce