|

Bağdat’a 2 uçak askeri malzeme

Irak ordusunun IŞİD’in elindeki bölgeleri almak için başlattığı operasyona destek veren ve koalisyonda yer alan Türkiye, Bağdat yönetimine iki kargo uçağı dolusu askeri malzeme gönderdi. Türkiye, Kürtlere de askeri destek sağlayacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:40 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Geçtiğimiz haziran ayından bu yana IŞİD ile mücadele eden ve mücadelede yetersiz kalan Bağdat yönetimine Ankara’dan iki kargo uçağı dolusu askeri malzeme gönderildi. IŞİD’e yönelik operasyonların Tikrit’de yoğunlaşması üzerine örgütün Bağdat ve Bağdat Havalimanı’nı hedef alabileceği endişesi ile askeri kargo uçakları başkent Bağdat’ın 20 kilometre doğusundaki El Musenna Askeri Hava Üssü’ne indi. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, söz konusu yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti. Böylece Irak’ın idam edilen eski devlet başkanı Saddam Hüseyin’in memleketi Tikrit’te 30 bin asker ile operasyon başlatan Bağdat yönetimine operasyonun üzerinden 24 saat geçmeden ilk destek Türkiye’den gitmiş oldu. 2 askeri kargo uçağı ile gönderilen askeri yardımların operasyonel alanlarda kullanılmak üzere çöl tipi askeri botlar, çöl tipi askeri çadırlar, özel zırhlardan yapılmış kasklar, askeri kamuflajlar, askeri battaniyelerden oluştuğu belirtildi.

ARKASI GELECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Ordusunu yeniden yapılandırma hazırlığı başlatan ve IŞİD’e yönelik büyük çaplı operasyon hazırlıkları için koalisyon güçlerinden destek isteyen Irak’a gitmesine saatler kala Bağdat yönetimine ulaştırılan askeri lojistiğin bununla sınırlı kalmayacağı belirtilirken, Musul operasyonun başlaması durumunda Ankara’nın desteğini arttıracağı kaydediliyor.

KÜRTLERE DE DESTEK

Askeri desteğin, Kürt yönetimine de sağlacağı öğrenildi. Erbil’deki Kürt kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ankara’nın İŞID ile mücadelenin en başından bu yana askeri losjistik desteğini başlattığı ve hala sürdürdüğü ifade edilirken, daha önce Peşmergelerin eğitimi için açılan kampa bir yenisinin daha Süleyamaniye’de açıldığı kaydedildi.
#IŞİD
#Tikrit
#Faruk Kaymakcı
9 yıl önce