|

''Bağımlı olma özgür ol''

Yeşilay Derneği ile Esenler Belediyesi''nin hayata geçirdiği ''Bağımlı olma özgür ol'' projesi ile gençler; sigara, uyuşturucu, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan korunacak.

Oktay Mehmet
00:00 - 12/02/2013 Salı
Güncelleme: 23:35 - 11/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
''Bağımlı  olma özgür ol''
''Bağımlı olma özgür ol''

Esenler Belediyesi, Yeşilay Derneği ile ilköğretim çağındaki gençleri madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan korumak için ''Bağımlı olma özgür ol'' projesi başlattı. Projenin imza töreni Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman''ın katılımı ile Yeşilay''ın Sarayburnu''ndaki merkezinde yapıldı. Yeşilay Genel Başkanı Karaman, ''Bağımlı olma özgür ol'' projesi ile gençlere günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkma becerisi kazandıracaklarını ifade etti.

ORTAK PROJE

Projenin asıl amacının gençleri sigara, alkol uyuşturucu ve teknolojik bağımlılık konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Karaman, ''Esenler Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceğimiz çalışma ile alacağımız bazı önleyici tedbirlerle genç kuşağın kötü alışkanlıklarla buluşması engelleyeceğiz. Bu sayede toplumun alkol, sigara, madde bağımlılığı ve internet gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olacaktır'' diye konuştu.

ÖĞRETMENLER EĞİTİLECEK

Proje süresince uygulanacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Karaman, projenin Esenler''de belirlenecek bazı okullarda uygulanacak eğitim çalışmasına dayandığını ifade etti. Karaman yürütülecek çalışmalarla ilgili şunları söyledi: ''Esenler deki okullarda görev yapan rehber öğretmenler Yeşilay çalışanları tarafından verilecek seminerlerle madde bağımlılığı alkol gibi kötü alışkanlıklar konusunda eğitilecek. Proje değişim metaryaller kullanılarak gençlerin dikkatini çekecek şekilde cazip hale getirilecek''

ŞEHRİ İMAR İNSANLARI ABAD ETME ÖNCELİĞİMİZ

Başkan M. Tevfik Göksu da, belediyelerin görevinin sadece yol ve çöp toplamak olmadığını, gençlerin geleceğini taahhüt eden çalışmalara imza atmak olduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet''in iki tebliğini hiç unutmadığını belirten Göksü, ''Fatih bize, ''şehri imar halkı da abad etmemizi'' önermişti. Biz de bu yönde çalışmalarınızı sürdürüyoruz. Bulunduğumuz ilçeyi imar ederken gençlerimizi abad etmeyi ihmal etmiyoruz'' dedi. Başkan Göksü proje süresince Yeşilay''ın paydaşı sürdürerek gençleri kötü alışkanlıklarla değil, yemyeşil Esenlerle buluşturacaklarını söyledi.

11 yıl önce