|

Bağımlılıktan kurtulana umre

Diyanet, madde bağımlılığından kurtulan 40 genci umreye götürecek. Projeyi bu yıl ilk kez hayata geçiren Diyanet, gelecek yıl 81 ilden madde bağımlılığı tedavisini başarıyla tamamlayan 81 genci umreye götürecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:16 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Gençlerin yeniden uyuşturucu tuzağına düşmemeleri için Diyanet Vakfı ile ortak proje başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, tedaviye olumlu cevap vererek bağımlılıktan kurtulan gençleri umre ile ödüllendirecek. 13 ilde bulunan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ile birlikte çalışma yapan Diyanet, bu kapsamda, madde bağımlılığından kurtulan 40 genci bu ay içerisinde umreye götürecek.


GELECEK YIL 81 İLDEN 81 GENÇ

Bu yıl ilk kez hayata geçirilecek projenin önümüzdeki yıllarda da uygulanması planlanıyor. Projeyi geleneksel hale dönüştürmeyi hedefleyen Diyanet, gelecek yıl 81 ilden madde bağımlılığı tedavisini başarıyla tamamlayan 81 genci umreye götürecek. Projeye çok fazla talep geldiğini söyleyen yetkililer, “Gençler her gün kan tahlili veriyorlar. Bu yolla uyuşturucu kullanmadıkları belirlenen gençleri umre ile taltif etmiş oluyoruz” dedi.


150 ENGELLİ DE GİDECEK

Öte yandan Diyanet, engelli 150 vatandaşı da kutsal topraklarla buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm Engelliler Konfederasyonu ve Fiziksel Engelliler Konfederasyonu üyesi 150 işitme, görme ve ortopedik engelli vatandaş, Diyanet'in organizasyonuyla umreye götürülecek. Türk Hava Yolları'nın da indirim sağlayarak katkıda bulunacağı umre ziyareti bu ay içerisinde gerçekleştirilecek.


#AMATEM
#Diyanet
#umre
9 yıl önce