|

Bahçeli Elazığ mitinginde konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Elazığ mitinginde konuştu. Bahçeli, “'Kime oy vereceğim belli değil, kararsızım' diyen vatan evladı, çekinme, zaman geçiyor, bir ve birlikte olalım, Türkiye'nin kurtuluşuna beraberce omuz verelim. Genç kardeşlerim, ilk kez oy verecek evlatlarım, birlikte yürüyelim, geleceğinizi inşa edelim" dedi.

Yeni Şafak
20:39 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 17:44 - 2/06/2015 Salı
IHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ mitinginin ardından karayolu ile geldiği Malatya'da partisince düzenlenen mitinge katıldı. Yeni Belediye binası yanındaki miting alanında düzenlenen mitinge yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak gelen Bahçeli, Türkiye'nin kader seçimlerine 6 gün kala Malatya'da bulunmaktan büyük kıvanç duyduğunu ifade etti. Bahçeli, “Görüyorum, Battal Gazi'nin torunları bugün Malatya'yı üç hilallerle süslemiş. Malatya bugün ille de gaza diyor, Malatya bugün ille de zafer narası atıyor. Allah eksiğinizi göstermesin" dedi.



7 Haziran'da yapılacak olan 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ülke birliğine ve insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını dileyerek konuşmasına devam eden Bahçeli, bu seçimlerin Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Bu seçimlerde Türkiye'nin talihinin oylanacağını dile getiren Bahçeli, “Bu seçimlerde Türkiye'mizin varlığı ve birliğiyle ilgili karar verilecektir. Şimdiden görünen şudur: 12 yıl 6 ay 16 gündür iktidar olan AKP'ye yolun sonu görünmüştür. AKP için hezimet kaçınılmazdır. Ve şer cephesi AKP geldiği gibi gidecektir. Türk milleti AKP'yle yollarını ayıracağının sayısız işaretlerini vermektedir. Bu nedenle Davutoğlu'nun eli ayağına dolaşmıştır. AKP'nin kripto genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ateş basmıştır. Seçimlere sayılı günler kala, Türkiye provokasyonlara her zamankinden daha da açıktır. Çünkü AKP, iktidarı kaybetmemek amacıyla her kışkırtma ve karartmadan medet umacaktır. AKP iktidardan söküldükçe anti demokratik oyun ve planlarını devreye alacaktır. Bu nedenle çok dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz" şeklinde konuştu.



“KAVGA VE KARIŞIKLIK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"


MHP'nin hedefte olduğunu savunan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Erdoğan ve Davutoğlu öfke ve nefret diliyle bize saldırmaktadır. Devlet içine yuvalanmış karanlık el ve mihraklar kıpır kıpırdır ve yeni tuzaklar üstüne kafa yormaktadır. 13 yıla yaklaşan bir iktidarın kaybettiğini gören yandaş ve yalakalar devamlı surette fitne ve fesat yaymaktadır. Bunların asıl gayesi MHP'yi tökezletmek, muazzam yükselişini durdurmaktır. Biz dursak bile millet durur mu? Biz dursak bile Malatya bekler mi? Hadi önümüze geçtiler, hadi bizi yavaşlattılar diyelim peki tarihin kesin hükmünü nasıl geciktirecekler? Bu toprakları kanlarıyla sulamış aziz şehitlerimizi nasıl kandıracaklar? Hakk'ın adaletini nasıl bozacaklar? Biz vakurluğumuzu koruyacağız. Kavga ve karışıklık isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Tahrik kampanyasına kapılmayacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Verilen her oyun peşine düşeceğiz. Milli iradeye leke sürdürmeyeceğiz. Meydanlarda kazandığımızı sandık hileleriyle asla kaybetmeyeceğiz. Bu yüzden değerli kardeşlerim, 7 Haziran'a kadar sabrınızı koruyun."



Konuşmasında Malatya'nın da sorunlarından bahseden Bahçeli, şunları söyledi:



“Malatya işsiz ve yoksuldur. Malatya'da kayısı ya dalında kalmış ya da para etmemiştir. İsraf ve haramda eşsiz olan hükümet, kayısıyı unutmuş, destekten mahrum bırakmıştır. Geçen yıl yaşanan don felaketi kayısıyı direkt vurmuştur. Malatya'nın sorunları gözardı edilmiştir. Malatya'da yapılacak çevre yolu kuzey mi güney mi olsun tartışmalarıyla heba edilmiştir. Malatya'nın milli serveti olan Sümer Bank ve Tekel fabrikaları ucuza, kelepir fiyatına satılmıştır. Bu fabrikaların arsalarına AVM'ler yapılmış, Malatyalı işsiz bırakılmış, Malatyalı esnaf çaresizliğe itilmiştir. Şimdi de atıl durumda olan Vagon Fabrikası'nın arsası yandaşlara peşkeş çekilmektedir. Malatya'da imar yolsuzlukları tavan yapmıştır. Malatya perişandır. Malatyalı üzgün ve düşüncelidir. Fakat 17-25 Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçmekten başka bir kaygısı yoktur. Davutoğlu kapı kulu olduğundan Erdoğan'a varlığını bağladığından iradesizlikte zirveye oturmuştur. Erdoğan, hazineyi adeta bölünme ve rejim tasfiyesi için seferber etmektedir. Yüzde 52 oy almış birisi olduğu için bunu kendisine hak görmektedir. Ve dahası, korsan mitinglerle baştan ayağa siyasete girmekte, Anayasa suçu işlemekten hiç mi hiç rahatsızlık duymamaktadır."



“YALAN SÖYLEDİLER, UTANMADILAR"


Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ilişkin de tepkilerini dile getiren Bahçeli, “Biliyorsunuz, Ankara'ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray yaptılar. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 milyar 370 milyon lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah'la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Müsrifliğin dibini boyladılar. Kanunsuzluğun çukuruna gömüldüler. Malatyalının servetini hortumladılar. Malatyalının hakkına el koydular. Bir yanda hırsızlık yaptılar, diğer yanda ahlakı susturdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşaltılar, diğer yanda kasalarını doldurdular. 17-25 Aralık'ta suçüstü yakalandılar, ama darbe dediler. Görevini yapan hakim, savcı ve polislere saldırdılar, görevden aldılar, sürgüne ve cezaevine yolladılar. İşler sarpa sarınca, maske düşünce, kirli çamaşırlar birer birer dökülünce, 12 yıl bir ve beraber olduklarını paralel ilan ettiler. Nitekim AKP, tarihin en büyük yolsuzluk suçunu işlemiştir. Çalınan sizlerin emeğidir. Çalınan sizlerin gelecek ümididir. Çalınan, soyulan, yağma ve talan edilen milli servet, Malatyalının helal kazancıdır. Soruyorum sizlere ve öyle gür bir sesle cevap vermenizi bekliyorum ki, saraydaki duysun, Serok Ahmet kaçacak delik arasın" diye konuştu.



“GELİN BU KEZ BİZİMLE YÜRÜYÜN"


Konuşması sık sık sloganları ile kesilen Bahçeli konuşmasının devamında şunları söyledi:



“Yıllardır bir umuttur diye AKP'ye destek veren kardeşim, gel bu haram kervanına katılma. CHP'ye ve diğer partilere oy vermiş


kardeşlerim, gelin bu kez bizimle yürüyün. “Kime oy vereceğim belli değil, kararsızım" diyen vatan evladı, çekinme, zaman geçiyor, bir ve birlikte olalım, Türkiye'nin kurtuluşuna beraberce omuz verelim. Genç kardeşlerim, ilk kez oy verecek evlatlarım, birlikte yürüyelim, geleceğinizi inşa edelim. Hırsıza karşı Bizimle Yürü Malatya. Yokluğa, yoksulluğa, yolsuzluğa ve yasaklara karşı Bizimle Yürü Malatya. Teröre, tavize, onursuzluğa karşı Bizimle Yürü Malatya. Haramzadelere karşı Bizimle Yürü Malatya. Despot ve tiranlığa özenen 17-25 Erdoğan'a, icazetli ve vesayetli Başbakanlık yapan Davutoğlu'na karşı Bizimle Yürü Malatya.


Şundan herkes emin olsun ki, iktidarımızda; Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Ülkemizi 2023'de bölgesel güç ve küresel aktör, 2053'te de küresel güç mertebesine çıkaracağız. Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Ayrıca esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz.



Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Bu kapsamda mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirip fiyat garantisi vereceğiz.


Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşüreceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan çatlasa da, Davutoğlu patlasa da, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız.



Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun.



Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz? İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Ve de bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceği. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği" adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. Şehit ve gazi çocuklarımızın her kademedeki eğitimini devlet üstlenecek, talepleri halinde anne veya baba mesleğine doğrudan girişlerinin önü açılacaktır. Geçici Köy Korucularımızın mutlaka yanında olacağız, ihtiyaç ve taleplerini karşılıksız bırakmayacağız. Uğurlu olsun."


Yaklaşık yarım saat süren miting sonrası Bahçeli, partililere karanfil attı. Bahçeli daha sonra Malatya Milletvekili adayları ile halkı selamladı.

#bahçeli
#bahçeli elazığ mitingi
#bahçeli mitingler
9 yıl önce